Κασσελάκης για ακρίβεια: Ο Μεϊμαράκης λέει ότι «δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα»

2024-06-07

Μια δήλωση του επικεφαλής της ευρω-ομάδας της ΝΔ και αντιπροέδρου του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να εξαπολύσει και νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα, ο Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε για την ακρίβεια ότι αυτό δεν αφορά τις Βρυξέλλες, καθώς «η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα: την πράσινη ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή αγροτική πολιτική και τον κοινό αμυντικο-στρατιωτικό βραχίονα». Εκεί συζητούνται τα προβλήματα που απαιτούν πανευρωπαϊκή λύση, όχι τα εσωτερικά ζητήματα κάθε χώρας, είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εκεί, αν βγεις εκτός θέματος, σου κλείνουν το μικρόφωνο. Άρα, όλα αυτά που λένε (οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων) ότι θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες, που θα τα πούμε; Απορώ!».

Με αφορμή τη δήλωση αυτή, ο Σ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Την τελευταία προεκλογική ημέρα τα αποκάλυψε όλα: "Το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα".

Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στην επιστολή του Πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία τη ρωτούσε γιατί δεν κατεβάζει τις τιμές ενώ δεν είναι αρμόδιότητά της αλλά δική του!

-Το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία.

-Οι ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη των διπλάσιων μισθών.

Αυτά δεν είναι επιλογές της Ευρώπης. Είναι πολιτική της κυβέρνησης.

Μην τους δώσετε την εκλογική δύναμη να συνεχίσουν τόσο αλαζονικά να σας κοροϊδεύουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη σας. Ζωή με αξιοπρέπεια τώρα».Πηγή   https://www.topontiki.gr/2024/06/07/kasselakis-gia-akrivia-o-meimarakis-lei-oti-den-afora-tis-vrixelles-i-evropi-echi-sigkekrimeni-atzenta/