Κατά 80% έχουν αυξηθεί οι θάνατοι στους άνω των 65, λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, σύμφωνα με έκθεση του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ προς την Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία που δημοσιεύθηκε πέρσι στο επιστημονικό περιοδικό, «Diabetologia». Τη δυσάρεστη επισήμανση κάνει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και στην Τάνια Μαντουβάλου ο αναπληρωτής...

Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α' του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης. Τους ονομάζει Ισαποστόλους για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα, Ελένη και Έλενος.

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα από τα παλαιότερα έθιμα της Ελληνικής κοινωνίας που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Αποτελεί ουσιαστικά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για την περίοδο της Σαρακοστής ενώ ολόκληρη η παρουσία της Κυράς Σαρακοστής συμβολίζει τη νηστεία και την κατάνυξη των ημερών.

Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας. Με θαύμα που τους το ανάγγειλε άγγελος έγινε μητέρα σε ηλικία 70 ετών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τρεις φορές την Αγία Άννα τον χρόνο: Στις 9 Δεκεμβρίου, τη Σύλληψή της, στις 25 Ιουλίου την Κοίμησή της και στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον σύζυγό της Ιωακείμ. Η Καθολική Εκκλησία τιμά την Αγία...

Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο διώκτης των χριστιανών Διοκλητιανός (284-305). Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη (σημερινό Μπάαλμπεκ) του Λιβάνου και υπήρξε θυγατέρα του πλουσίου ειδωλολάτρη και τοπάρχη Διόσκορου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι όταν δεν έχουν το smartphone τους στο χέρι. Όμως δεν γνωρίζουν ότι η αγαπημένη τους συσκευή μπορεί να γίνει εργαλείο για τους εγκληματίες.

Αν έχετε iPhone, iPad ή Mac, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα την συσκευή σας. Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS και iPadOS 17.1.2, macOS Sonoma 14.1.2 και Safari 17.1 για macOS Monterey και macOS Ventura προκειμένου να επιδιορθώσει δύο εξαιρετικά κρίσιμα ελαττώματα του WebKit, τα οποία επηρεάζουν το Safari στον Mac και κάθε πρόγραμμα περιήγησης στα iPhone και...

Το μουσικό μεζεδοπωλείο Όπως Παλιά στο κέντρο της Αταλάντης είναι ένας ζεστός, οικογενειακός χώρος , με καλό φαγητό και ποτό, ο οποίος προσφέρει βραδιές γεμάτες από λαϊκή, ρεμπέτική και έντεχνη μουσική στις καλύτερες τιμές .

Σήμερα γιορτάζεται από τη Χριστιανοσύνη ο Άγιος Ανδρέας. Είναι ένας από τους 12 Αποστόλους, ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος, επειδή πρώτος αυτός, μαζί με τον αδελφό του Πέτρο, κλήθηκε να ακολουθήσει τον Ιησού..

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει επηρεάσει εκατοντάδες χρήστες του Google Drive, οι οποίοι είδαν προσωπικά αρχεία αρκετών μηνών να διαγράφονται από τους λογαριασμούς τους. Αναφορές που δημοσιεύτηκαν στα φόρουμ υποστήριξης της Google, υποστηρίζουν ότι δεκάδες αρχεία έχουν εξαφανιστεί από προσωπικούς λογαριασμούς χωρίς ίχνος.

Στίς 26 τοῦ μηνός Νοεμβρίου ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τόν ἅγιο Στυλιανό,ὁ ὁποῖος εἶναι ἰδιαίτερα ἀγαπητός στόν λαό καί θεωρεῖται προστάτης τῶν βρεφῶν καί νηπίων. Πολύ χαρακτηριστική ἀλλά καί συγκινητική εἶναι ἡ εἰκόνα του· ὁ ἅγιος κρατώντας ἕνα σπαργανωμένο παιδί στήν ἀγκαλιά του παρουσιάζεται ὡς φιλόστοργη μητέρα καί συγχρόνως ὡς χειροδύναμος πατέρας,...

Οι χρήστες του Instagram προειδοποιούν ο ένας τον άλλον για μια νέα λειτουργία που θα μπορούσε κατά λάθος να αποκαλύψει τα μυστικά τους. Το νέο update της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποια άλλα άτομα βρίσκονται στους «στενούς φίλους» ενός ατόμου. Μέχρι τώρα, αυτές οι πληροφορίες ήταν μυστικές.