Τοπικά Νέα

Την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Ράπτη, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Παπαθωμά , με το συνεργάτη της κ. Ηλία Μπουρμά και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τουρισμού ΠΣΤΕ, κ. Λιάσκου.

Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα "Υδατοκαλλιέργειες στις Ελληνικές Ακτές: Κάλυψη χωρίς όρια?" διοργανώνεται την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Την πρόσληψη ενός δικηγόρου στον Δήμο Λοκρών. χωρίς καν προκήρυξη, κατήγγειλε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κα Μάιτα Γιαννοπούλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/2/24.

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Κ/2024 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνει χρηματοδότηση απευθείας από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση του προγράμματος «TSI2023-Ενίσχυση των περιφερειακών οικοσυστημάτων εξόρυξης της ΕΕ για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης και τον ασφαλή εφοδιασμό ορυκτών πρώτων...

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου & του Λυκείου Μαρτίνου του Δήμου Λοκρών, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (προβολή βίντεο & παρουσίασης, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά, κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο...

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στο αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας αύριο 20/2, θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι από τον περιφερειακό Αταλάντης.

Πράσινο φως έλαβε ακόμα μια επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και συγκεκριμένα για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φθιώτιδα.

Τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή ξεκίνησαν όταν η Ε.Ε. άφησε ελεύθερες εισαγωγές από τρίτες χώρες και δεν αντιδράσαμε (2002). Στην συνέχεια τόσο ο πόλεμος για την Ουκρανία όσο και η ενεργειακή κρίση επιδείνωσαν την κατάσταση. Η χώρα μετά την χρεωκοπία της ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα) συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και δεν στήριξε την πρωτογενή παραγωγή...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χθες , Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία), ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς.

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (11/2) οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, καθώς και του Εποπτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Στο συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός και Ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα, ο Δρόμος για την Επόμενη Ημέρα», που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο , υπό την Αιγίδα του Δήμου Δελφών και την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8-2-2024, στους Δελφούς στην αίθουσα του...

Το μπλόκο Σκάλας Αταλάντης καλεί όλους τους συμπολίτες να συμβάλουν με την παρουσία τους στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 10/2/24 στις 4μ.μ με σκοπό την διαμαρτυρία για την απόκτηση των δίκαιων αιτημάτων !

Την πρόσληψη συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ κατηγορίας ΥΕ κλάδου/ειδικότητας ΥΕ Εργατών τεχνικών εργασιών στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με τα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα, διάρκειας δύο (2) μηνών.