Οικονομία

Περίπου 64.000 είναι ο αριθμός των εργαζόμενων συνταξιούχων, που έχουν δηλώσει έως τώρα την απασχόλησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και, με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, λαμβάνουν, από τις αρχές του 2024, τη σύνταξή τους στο ακέραιο και όχι το 70%, που λάμβαναν έως το τέλος του 2023, ενώ υπάρχει μία παρακράτηση 10% επί του μισθού...

Από σήμερα το βράδυ θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2024, όπως γνωστοποίησε χθες, 6 Απριλίου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εξασφάλισαν με … μία κίνηση αυξημένες ως και 300 ευρώ τον μήνα αποδοχές: Υποβάλλοντας δήλωση στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ που είναι ενεργή θα απολαμβάνουν εφεξής μεγαλύτερα ποσά συντάξεων όσοι είναι παράλληλα εργαζόμενοι.

«Πάνω από 2.000.000 ακίνητα που μέχρι το τελευταίο διάστημα μπορούσαν να οικοδομηθούν – σύμφωνα με τα όσα εφαρμόζονταν –, αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκτός σχεδίου δόμηση, δεν θα μπορούν πλέον να οικοδομηθούν...».

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις των συνταξιούχων που εργάζονται. Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα στοιχεία και είδος της εργασίας τους και στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν διασταυρώσεις με τους εργοδότες.

Έρχεται νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την επτάμηνη απασχόληση 20.000 νέων πολιτών. «Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα, που θα αφορά την πρόσληψη νέων για 7 μήνες προκειμένου να αποκτήσουν την εμπειρία που χρειάζονται. Εμείς θα επιδοτήσουμε το 100% του μισθού και των εισφορών και το πρόγραμμα αυτό θα αφορά πάνω από 20.000 νέους » όπως ανακοίνωσε σήμερα...

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα επιδόματα ανεργίας που θα κατατεθεί τον Μάρτιο στη Βουλή. Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι θα διαμορφώνεται από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβάλει ως εργαζόμενοι και από το ύψος του μισθού τους. Για ποιες κατηγορίες ανέργων προβλέπεται η καταβολή του βοηθήματος για έως και...

Την επόμενη εβδομάδα –μεταξύ 12 και 16 τρέχοντος μηνός- υπολογίζεται πως θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση για την απασχόλησή τους οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Πρόκειται για εκείνους που ήδη απασχολούνται ή έχουν αναλάβει για πρώτη φορά εργασία με το νέο σύστημα που ισχύει από την...

Ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί για ακόμη μία χρονιά, ωστόσο η ακρίβεια στα τρόφιμα εξανεμίζει τα οφέλη που θα έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με την Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη… κατηγορία σε σχέση με τις αμοιβές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, με βάση τα δεδομένα που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις κατοικίες, το κεφάλαιο ασφάλισης και τα είδη ασφαλισμένων κινδύνων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα).

Τρόπους να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες, αλλά και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση «ξεχασμένων» λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις, αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες. «Τα σπασμένα» καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία βελτιώνεται σημαντικά ο αλγόριθμος του εξωδικαστικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές που επέρχονται βελτιώνεται έως και κατά 28% σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση το ύψος του περιορισμού της οφειλής («κούρεμα») σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση.

Εξαιρετικά πιο απλές αναμένεται να γίνουν από φέτος οι φορολογικές δηλώσεις 2024 για 1.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο χορήγησης του αυξημένου επιδόματος γέννησης στις μητέρες έδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Action 24.