Ευρωεκλογές 2024

Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωστές και ως ευρωεκλογές, λαμβάνουν χώρα κάθε πέντε χρόνια με το σύστημα της καθολικής ψηφοφορίας. Βικιπαίδεια

Επόμενη ημερομηνία: Πέμ 6 Ιουν 2024 – Κυρ 9 Ιουν 2024 

Καταρχάς κάποια δεδομένα: Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει επί της ουσίας τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν μετά τις εθνικές εκλογές του 2023. Επίσης, αν κάποιος πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, δεν καταγράφονται… μνημειώδεις αλλαγές στο πολιτικό...

Μια δήλωση του επικεφαλής της ευρω-ομάδας της ΝΔ και αντιπροέδρου του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να εξαπολύσει και νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.

'Ανδρες, πενηντάρηδες, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, γιατροί και δημοσιογράφοι, είναι τα επικρατέστερα προφίλ των υποψηφίων που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με το νέο κείμενο πολιτικής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τους ψηφοφόρους να καλούνται να εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν για τα επόμενα πέντε χρόνια τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο TheTOC.gr και τον Δημήτρη Τάκη μίλησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, λίγο πριν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου, εξηγώντας τελικά γιατί απευθύνεται στην κεντροδεξία και τι είναι αυτό που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα κόμματα, δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια, Διδάκτωρ Ιστορίας της τέχνης, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ακτιβίστρια για το περιβάλλον Φαίη Τζανετουλάκου θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής 31 Μάη τη πόλη της Αταλάντης.
Το μεσημέρι στη 13:00 στο Brothers cafe στη κεντρική πλατεία της Αταλάντης θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με πολίτες της περιοχής

«Η Ελλάδα είναι χώρα κι όχι χώρος κι αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν και στην Ευρώπη». Η Αφροδίτη Λατινοπούλου επικεφαλής της Φωνής Λογικής ,διεκδικεί την ψήφο των πολιτών και την είσοδο στην Ευρωβουλή.