Πολιτική

«Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από την Θεσσαλονίκη, όπου έκανε περιοδεία στο κέντρο της Πολίχνης.

«Μετά από τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματός τους, έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Τη δημιουργία του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός» ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Το συγκεκριμένο κόμμα που είναι αποτέλεσμα σύμπραξης Δεξιών κομμάτων θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η κυρία Τσαπανίδου μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενη στις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης έκανε λόγο για «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί από τον Αλέξη Τσίπρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ο Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN είπε αρχικά ότι «πρέπει να συζητήσουμε συνολικά επί της φορολογικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο, να απαντάει στην κριτική του εκπροσώπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσου, για το φορολογικό πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και

Το μήνυμα της ανάγκης για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση όπως εξέλεξε η Τουρκία, έστειλε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι, κατά την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι "θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων".

Στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ελάχιστα αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς η Κεντρική Επιτροπή συνεκλήθη αφενός μεν για να επιβάλει σιωπητήριο, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που είχαν αρχίσει να λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις τις προηγούμενες ημέρες, και...

Κάλεσμα περαιτέρω ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το απόγευμα της Κυριακής στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας από τη στοχοθεσία για την 25η Ιουνίου, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι το κόμμα τους δεν θα μπει σε αριθμολαγνεία ούτε θα δείξει βιασύνη, αλλά, αντιθέτως, περιμένουν από τον κόσμο να τους δείξει τον δρόμο. Επιπλέον, βλέπουν την εξελισσόμενη προοπτική της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ στην ισχυρή δύναμη του προοδευτικού πόλου ως μια...

Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, με Προεδρεύοντα τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», στέλνει μήνυμα ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, καθώς αποκλείει για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (K.K.E.) είναι ελληνικό μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα. Ιδρύθηκε το 1918 ως Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.). Σημερινός Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σύμβολό του είναι το σφυροδρέπανο. Είναι το μακροβιότερο κόμμα στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) είναι σοσιαλδημοκρατικό ελληνικό πολιτικό κόμμα, που αποτελεί την κύρια συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ.) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα. Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2004 ως εκλογική συμμαχία κομμάτων και οργανώσεων, μεγαλύτερη συνιστώσα των οποίων ήταν ο Συνασπισμός, ενώ τον Ιούλιο του 2013, το ιδρυτικό συνέδριο αποφάσισε τον...

Η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), είναι φιλελεύθερο-συντηρητικό ελληνικό πολιτικό κόμμα, ένα από τα δύο κυρίαρχα κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας από την μεταπολίτευση και μετά. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ σημερινός πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αφήνει ο Χάρης Καστανίδης, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κρατήσει την βουλευτική έδρα στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Αποφάσεις ενόψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση, επικυρώνοντας ουσιαστικά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή.

Ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, που επαναφέρει το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα, θα εφαρμοστεί στις εκλογές του Ιουνίου. Η διαφορά σε σχέση με το μπόνους των εκλογών του 2007 και από το 2012 έως το 2019, είναι ότι δεν είναι σταθερό αλλά κλιμακούμενο, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος.