Ο πρώην διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών, αντιπύραρχος Ιωάννης Κώστας, κατέθεσε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, της 23ης Ιουλίου 2018, και για όσα δεν έγιναν με αποτέλεσμα μία κατάσταση που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, να μεταβληθεί σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε λειτουργία θα τεθεί σήμερα στις 10 π.μ. η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για τον Κοινωνικό Τουρισμό Εργαζομένων – Ανέργων της περιόδου 2023-2024.

Κοινή ανακοίνωση υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημερωτικό σημείωμα για το πρόβλημα που αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

Νωρίτερα θα ανοίξει φέτος η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Με αυτό τον τρόπο οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους να οργανώσουν τις διακοπές τους, καθώς θα μπορούν να εξαργυρώσουν τις επιταγές τουρισμού από την 1η Αυγούστου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Έντεκα προγράμματα επιδότησης της εργασίας, για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέργων και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση, «τρέχουν» αυτή την στιγμή από τη ΔΥΠΑ.

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να δίνουν τη δική τους «μάχη» για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Καταφύγιο» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν χιλιάδες γονείς τη χρονιά που έρχεται: Δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις διατηρούν μέχρι και οικογένειες με εισόδημα που αγγίζει τα 40.000 ευρώ, αλλά βεβαίως με βάσει συγκεκριμένα κριτήρια καθορίζεται και μια «σειρά προτεραιότητας». Στις...

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, τραπεζών και funds φαίνεται πως βρίσκονται οι τροποποιήσεις στους βασικούς όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να διαγράφονται τα χρέη περισσότερων οφειλετών.

Σε ισχύ εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, " dentist pass" για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Άνεργοι άνω των 56 ετών, νέοι χωρίς δουλειά που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα 18 έως 29 ετών, Άτομα με Αναπηρία και γενικότερα όλοι οι άνεργοι, έχουν τη δυνατότητα να βρουν δουλειά αυτή την περίοδο μέσα από 13 προγράμματα που «τρέχει» η ΔΥΠΑ.: Μάλιστα, μερικά από αυτά επιτρέπουν σε νέους χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία να «εκπαιδευτούν» και να...

η Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, στις 10:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Από σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 επιστρέφονται, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στους τομείς κυβερνοασφάλειας και κυβερνοεγκλήματος επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις σε πάνελ, στο πλαίσιο του δεύτερου Banking Forum που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece στο Μέγαρο Καρατζά.

Η μοναδική δύναμη της μητρικής αγάπης, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, έλαμψε σε μια συγκινητική εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Καιρός με νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αναμένεται σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου 21023. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.