Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με νέα ανάρτησή του κάνει λόγο για επικίνδυνη κακοκαιρία, η οποία βρίσκεται προ των πυλών ενώ σε χάρτες αποτυπώνει τις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να εισαχθούν στις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβάλουν ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί στη διεύθυνση

Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρατείνεται χωρίς προϋποθέσεις για έναν χρόνο (έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024) η ασφαλιστική ικανότητα των μακροχρόνια ανέργων και των ανασφάλιστων υπερηλίκων, στο πλαίσιο της πρόνοιας που λαμβάνεται παγίως για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ώστε να έχουν...

Με αφορμή ερωτήματα υποψηφίων μετά την έκδοση του άρθρου 29 του ν.5013/2023 (Α΄12) με το οποίο επέρχεται συμμόρφωση με την υπ΄αριθ.1548/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την προκήρυξη 4Κ/2020 (τ.ΑΣΕΠ 15) για την πλήρωση 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης...

Σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη και την Παρασκευή, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες παγετού στα κεντρικά και βόρεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δεν αποκλείεται τα νησιά του Αιγαίου να «ντυθούν» στα λευκά.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα λαμβάνουν αποζημίωση από τις τράπεζες τα θύματα των ηλεκτρονικών απατών (όπως το phishing), δηλαδή πρακτικών εξαπάτησης (με πλαστές ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά μηνύματα ή ειδοποιήσεις), όπως αυτό προκύπτει από το άρθρο 22 της διάταξης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Για έντονες βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ενώ σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο καιρού.

Ανησυχητική αύξηση 35% καταγράφεται στον συνολικό αριθμό των καταγγελιών που δέχτηκε το 2022 η Ανοιχτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά των Καμένων Βούρλων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,3 χλμ.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές».
«Η Ελλάδα δεν...

Σε 1.084.440 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι 1.061.419 ατόμων, τον Νοέμβριο του 2022 (ποσοστιαία μεταβολή +2,17%) και έναντι 1.109.366 ατόμων, τον Δεκέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή -2,25%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δίνει συμβουλές στους πολίτες

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την χορήγηση του μπόνους των 300 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ), όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Επεκτείνεται σε όλους τους ενστόλους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές

Στα σκαριά βρίσκονται αλλαγές στον νόμο για το κάπνισμα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επικαιροποίησή του προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών αλλά και να κλείσουν «παραθυράκια» μη ορθής εφαρμογής του.

Πλέον, τα σκευάσματα τα οποία βρίσκονται σε μακροχρόνια σοβαρή έλλειψη ανέρχονται σε 158 επί της ουσίας, καθώς αν και αναγράφονται 162 συνολικά για τα τέσσερα εξ αυτών το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γάρ Γεννήτορος ἡ φωνή προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητόν σε Υἱόν ὀνομάζουσα· καί τό Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τό ἀσφαλές. Ὁ ἐπιφανείς Χριστέ ὁ Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.