Δήμος Λοκρών : Έργα ή πεταμένα λεφτά?

2023-02-21

Πεταμένα λεφτά κυριολεκτικά θεωρούμε την σπατάλη χρημάτων σε κάτι άχρηστο ή που δεν δουλεύει ή και τα δύο...

Ο λόγος για το σημερινό μας άρθρο δεν είναι άλλος από τις συνεχόμενες αστοχίες σε μια σειρά από τεχνικά έργα που πραγματοποιείτε στον Δήμο Λοκρών με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Όπως είχαμε προϊδεάσει το αναγνωστικό μας κοινό μετά από φωτογραφίες που είχαμε δει στην επίσημη σελίδα του εκλογικού συνδυασμού του νυν Δημάρχου Λοκρών κου Θανάση Ζεκεντέ η κατάσταση σχετικά με τα τεχνικά έργα που εκτελούνται στο σύνολο του Δήμου Λοκρών και εμφανίζονται στελεχωμένα από διθυραμβικά σχόλια είναι επιεικώς απαράδεκτη!!!

Ξεκινώντας από την κακότεχνη επέμβαση στην Κεντρική Πλατεία Μαλεσίνας την οποία και έχουμε αναδείξει μέσα από τις σελίδες μας και  που αποτελεί και μετά την δήθεν επιδιόρθωσή της πραγματικό κίνδυνο για τους πολίτες και συνεχίζοντας σε αγροτικές οδούς οι οποίες τσιμεντοστρώθηκαν αλλά κανένας δεν πρόσεξε ότι το δομικό πλέγμα κολυμπούσε μέσα στις λάσπες και όχι στο μπετόν όπως ενδείκνυται με την χρήση αποστατών, η συνεχιζόμενη αδιαφορία, η έλλειψη γνώσης  αλλά και η επιπολαιότητα ,γίνονται όλο και ποιο συχνά φαινόμενα .

Μια πανσπερμία έργων τα οποία εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα σε σελίδες Αυτοδιοικητικών Συνδυασμών ή σε προσωπικές σελίδες «εμπλεκομένων» Αυτοδιοικητικών του Δήμου Λοκρών ενόψει των επερχόμενων εκλογών κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Τακτικές δημαγωγίας και πλάνης περί της ανακάλυψης του αυγού του Κολόμβου, θριαμβολογώντας και αγνοώντας τεχνηέντως αλλά και συστηματικά την πραγματικότητα η οποία είναι τραγική ,κάνουν ουσιαστικά κακό στο Τόπο , τον Τόπο όλων μας.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι, ότι ουσιαστικός λόγος για την παραγωγή έργου, δεν  είναι η προβολή -παρουσίαση από μόνη της, αλλά η επιμελής κατασκευή και χρησιμότητα του ίδιου του έργου προς όφελος των πολιτών... 

Στην τελική, η αξία των έργων που δημιουργείτε θα φανεί άμεσα στις επερχόμενες εκλογές που είναι και στην ουσία η  απεικόνιση του  κριτήριου των πολιτών. Οπότε αν είναι όλα σωστά δεν πρέπει να υπάρχει  λόγος αστοχιών,  βιασύνης και ανησυχίας.   

Θα  αναρωτηθείτε όμως  εύλογα έχουν την γνώση ή έστω την δυνατότητα να αντιληφθούν το κακότεχνο και συνάμα ασύμφορο έργο που παράγουν οι διοικούντες?

Θα απαντήσουμε ότι αναμφισβήτητα η δυνατότητα δίνεται μέσω των υπηρεσιών , αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το αν όλο αυτό που συμβαίνει εμπεριέχει  δόλο ή βλακεία, θέλοντας για μια ύστατη φορά να προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα έστω και με το βλακώδες των ενεργειών...

Είναι όμως ηλίου φαεινότερο έστω και από τις φωτογραφίες ότι στην ουσία το έργο το οποίο παράγεται είναι πραγματικά κακότεχνο λόγο των εργασιών και ασύμφορο λόγο της δαπάνης αφού στην ουσία τα χρήματα δεν πιάνουν τόπο....

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αναφερόμαστε στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λοκρών!!!

Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου αγαπητοί, δεν είναι αυτός που παρευρίσκεται μόνο σε εκδηλώσεις, χορούς και πανηγύρια αλλά αυτός που από την θεσμική του θέση διασφαλίζει το καλό του τόπου. Δεν μιλάμε λοιπόν μόνο για δηλώσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα αλλά για διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος που στην περίπτωσή μας είναι η σωστή εκτέλεση των έργων.

Κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι μήπως είναι ο καιρός να επανέλθετε στην πραγματικότητα σύμφωνα πάντα με τις επιλογές των πράξεων σας και των δεσμεύσεων που πήρατε απέναντί μας?

Όπως και να έχει όλοι γνωρίζουμε ότι τα δημόσια έργα γίνονται με χρήματα των πολιτών και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος επισύρει την παρέμβαση του εισαγγελέα οπότε και περιμένουμε εξελίξεις ...  


Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως οι ποταμοί στη θάλασσα.

Λα Ροσφουκώ Γάλλος συγγραφέας (1613-1680)Η συντακτική Ομάδα του 👀 ἐν Λοκροῖς