Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λοκρών

2022-07-05

Την ακόλουθη ανάρτηση έκανε στα social ο Δήμαρχος Λοκρών κος Θανάσης Ζεκεντές με αφορμή την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΔήμουΛοκρών:


Σήμερα 5 Ιουλίου 2022 υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανή Σπανό δύο Προγραμματικές Συμβάσεις για δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα που αφορούν στο Δήμο Λοκρών και τα οποία θα εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρώτη Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 2.000.000 ευρώ, αφορά στο έργο «Βελτίωση Δρόμου Έξαρχος - Ορχομενός» και προβλέπει εργασίες συντήρησης - βελτίωσης της οδού που συνδέει την Κοινότητα Εξάρχου Δήμου Λοκρών Ν. Φθιώτιδας με το Δήμο Ορχομενού Ν. Βοιωτίας, δηλαδή εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης. Το έργο θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με την πορεία των απαλλοτριώσεων. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η πρόσβαση μεταξύ των Δήμων Λοκρών και Ορχομενού.

Η δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 430.000 ευρώ, αφορά στο έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και συμπληρωματικές εργασίες στο γήπεδο Μεγαπλατάνου του Δήμου Λοκρών» και προβλέπει την αντικατάσταση του υφιστάμενης φυτικής επιφάνειας αθλητικού χώρου διαστάσεων 110μ x 75μ περίπου (καθαρές διαστάσεις) συν τις απαραίτητες περιμετρικές λωρίδες ασφαλείας, με συνθετικό χλοοτάπητα σύμφωνου με τις προδιαγραφές της F.I.F.A. αρίστης ποιότητας που θα πληροί όλες τις διατάξεις υγιεινής, διάθεσης και εμπορίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα λειτουργήσει ως προπονητικό για τις ανάγκες των ομάδων της περιοχής.