Βlackout Challenge: Τι είναι το παιχνίδι “θανάτου” στο TikTok που προκαλεί τρόμο σε γονείς

2022-05-16

Ένα "παιχνίδι θανάτου" έχει γίνει τάση στο TikTok προκαλώντας τρόμο σε γονείς. Πρόκειται για το «Blackout Challenge» όπου τα παιδιά καλούνται να κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Η πρόκληση γνωστή ως «Blackout Challenge», έχει οδηγήσει δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις την ώρα που οι κλήσεις για τέτοια περιστατικά, αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν αναφορές πως η συγκεκριμένη πρόκληση σχετίζεται με την αυτοκτονία του 14χρονου στα Πατήσια που έχει σοκάρει το πανελλήνιο ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία. Η εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τι είναι το Βlackout Challenge

Tο άτομο που δέχεται την πρόκληση "Blackout" αρχικά παίρνει μία πολύ βαθιά ανάσα για να γεμίσουν οι πνεύμονές του με οξυγόνο. Στη συνέχεια πρέπει να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους καθώς πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης πρόκλησης του TikTok, σύμφωνα με την Daily Mail.

Υπάρχουν παιδιά που χρησιμοποιούν ακόμη και κορδόνια για να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους ή χρησιμοποιούν τα χέρια τους σαν θηλιά.

Στη συνέχεια ανεβάζουν το βίντεο στην πλατφόρμα του «ΤikTok», έτσι ώστε να το μοιραστούν με τους φίλους τους και να προκαλέσουν αντίστοιχα άλλα παιδιά σε «Blackout Challenge». Αυτή η νέα τάση του «TikTok» έχει προκαλέσει τρόμο σε γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θανάτων το τελευταίο διάστημα.


Πηγή   www.enikos.gr/society/vlackout-challenge-ti-einai-to-paichnidi-thanatou-sto-tiktok-pou-prokalei-tromo-se-goneis/1802358/