Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Βασίλειος Δούρος : «Ω καιροί, ω ήθοι»

2019-05-10

Η "Συμπολιτεία Λοκρών", τού Νίκου Λιόλιου (τωρινού δημάρχου, εγώ δεν το αποδέχομαι λόγω παντελούς ανυπαρξίας) συνεχίζει με θράσος να διεκδικεί για ακόμα μια φορά την ψήφο των πολιτών τού δήμου Λοκρών με σύνθημα άκουσον-άκουσον, "Μιλάμε με έργα" , "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ". Εννιά ολόκληρα χρόνια δήμαρχος και το έργο του είναι η παντελής εγκατάλειψη των πάντων (!)

  1. Δρόμοι εγκαταλελειμμένοι

  2. Παραλιακό οδικό δίκτυο πλήρως αχρηστεμένο με τους δρόμους να μην υπάρχουν πλέον (υπόψιν έρχεται καλοκαίρι)

  3. Βιολογικός καθαρισμός ανύπαρκτος

  4. Καθαριότητα παραλιών ανύπαρκτη

  5. Τα σκουπίδια παντού στοίβες. Πρόσφατα μάλιστα επιβλήθηκε στον δήμο Λοκρών Χρηματικό πρόστιμο το οποίο θα πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες. Δηλαδή θα πληρώσουμε την ολιγωρία "κάποιων".

Παραθέτω και τη σχετική απόφαση για τους πιθανούς αμφισβητίες.

[Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Δήμο Λοκρών από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας για περιβαλλοντικές παραβιάσεις στη θέση "ΑΠΟΚΟΜΜΑ" του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Σύμφωνα με την απόφαση είχε συγκεντρωθεί «μεγάλος όγκος οικιακών απορριμμάτων σε έκταση περίπου 700 τ.μ., τα οποία έφραζαν την έξοδο οχετού, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο, αφενός να πλημμυρίσουν ο δρόμος και η ανάντη περιοχή και αφετέρου να παρασυρθεί ο όγκος των απορριμμάτων προς τη θάλασσα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80μ. [...] Επιπλέον, προκαλούνται επιπτώσεις στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα στη γειτονική και ευρύτερη περιοχή και στα θαλάσσια ύδατα που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, καθώς και αισθητική υποβάθμιση του τοπίου από τα διάσπαρτα απορρίμματα και τις δυσάρεστες οσμές. Πέραν αυτών, δεν υπάρχει σύστημα πυρασφάλειας και δεν γίνονται δειγματοληψίες για παρακολούθηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στα υπόγεια ύδατα».

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση αυτοψίας περιλαμβάνονταν άσχημες περιγραφές όχι μόνο για την εικόνα στη θέση «Απόκομμα» του ΟΣΜΑΕΣ, αλλά και για την είσοδο του Θεολόγου, της Πισσιές ΟΣΜΑΕΣ και τον Προφήτη Ηλία Θεολόγου.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας στην οποία προσέφυγε ο Δήμος Λοκρών κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη, η συγκεκριμένη απόφαση «φέρει αναλυτική και πλήρη περιγραφή των παραβάσεων που τελέσθηκαν, κρίνεται επαρκώς και ειδικώς αιτιολογημένη και είναι σύμφωνη με τα στοιχεία του φακέλου, ως εκ τούτου θεωρείται νομίμως ληφθείσα».

Αντίθετα έκρινε απαράδεκτο και μη νομότυπο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσφυγή ασκήθηκε στην υπηρεσία τους «από μη εξουσιοδοτημένο εκ μέρους του Δήμου Λοκρών πρόσωπο».] Και εκεί μας εξέθεσαν ως νομικώς αμόρφωτοι!

6.           Αδιαφάνεια. Ακόμη το δημοτικό συμβούλιο δεν προβάλλεται τηλεδιασκεπτικά έτσι ώστε ο                      κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την εξουσία τού τόπου του με τον πλέον                          δημοκρατικό τρόπο.

Αυτά είναι μερικά από τα τόσα... "επιτεύγματα" της παρούσης δημοτικής αρχής.

Αλλά, επειδή κουράστηκα να γράφω τι δεν κάνανε, ας μου απαντήσουν οι νυν σύμβουλοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοί τουλάχιστον που συμμετέχουν για ακόμα μια φορά στο ψηφοδέλτιο του κ. Λιόλιου, τι κάνανε εννέα ολόκληρα χρόνια. Πιστέψτε με είναι απορία πολλών! Πάντως, εάν δεν απαντήσετε, δύο τινά είναι υποψήφια να συμβαίνουν: ή δεν έχετε τι να παρουσιάσετε ως έργα ή αποδέχεστε σιωπηρά την ανυπαρξία και την ανικανότητα του δημάρχου σας δηλώνοντας συνυπευθυνότητα και άρα συνενοχή.


Εύχομαι και ελπίζω η δημοκρατία τού τόπου 
να αποφασίσει με κριτήριο το γενικό συμφέρον 
κι όχι το ίδιον όφελος, που απ' ό,τι φαίνεται ορίζει αρκετούς ακόμη!

10η Μαΐου 2019,
Βασίλειος Δούρος