Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς ύστερα από ένα χρόνο αισχροκέρδειας

2023-01-23

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς». Αυτό, όπως τονίζει, όταν επί των ημερών του «τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης» και «ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμη -κι αυτό μετά τις όποιες αυξήσεις έγιναν».

Η κυρία Τσαπανίδου σχολιάζει ακόμη ότι όμως ο κ. Μητσοτάκης «δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ' τη μια μέρα στην άλλη».

Αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα «που δήθεν θα παίρναμε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019», όπως σχολιάζει η Πόπη Τσαπανίδου, «θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη πως την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Τουλάχιστον αρχίζει να καταλαβαίνει πως Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες που ποτέ δεν θα συναντηθούν», προσθέτει.Πηγή΄  www.enikos.gr/politics/tsapanidou-o-k-mitsotakis-thymithike-na-milisei-gia-misthous-meta-apo-ena-chrono-aischrokerdeias/1916017/