Τουρισμός για Όλους: Νέα ημερομηνία για τις αιτήσεις στο tourism4all

2022-07-11

O υπ. Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει οτι η πλατφόρμα tourism4all για το Τουρισμός για όλους θα άνοιγε στις 8-9 Ιουλίου, ωστόσο τελικά η υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη έδωσε νέα ημερομηνία και συγκεκριμένα 15 με 16 Ιουλίου.

Αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους το οποίο ωστόσο, αν και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει 1η Αυγούστου, εν τούτοις η ημερομηνία που θα ανοίξει και επίσημα η πλατφόρμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Μάλιστα φαίνεται να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να δίνει αρχικά το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ως πιθανή ημερομηνία που θα άνοιγαν οι αιτήσεις στο touris4all και συγκεκριμένα 8-9 Ιουλίου κάτι ωστόσο που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

Σήμερα η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη με νέες δηλώσεις της έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας. Αυτό πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το Σάββατο 16 Ιουλίου.


«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα «Τουρισμός προς όλους» σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ σημείωσε αναφερόμενη στην καθυστέρηση πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της - και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν - δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Επιπλέον υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα. Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι πολύ απλή, δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Επιταγή θα πάρουν 200.000 πολίτες και τα εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Πού και πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.


Πηγή  www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/392688/tourismos-gia-olous-nea-imerominia-gia-tis-aitiseis-sto-tourism4all