Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

To νέο Podcast του ΓΕΕΘΑ: «Από τον Ιερό Λόχο στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου»

2022-01-18

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τις επικοινωνιακές του δράσεις εκμεταλλευόμενο τις τελευταίες τάσεις στην επικοινωνία, με τα Podcasts, πλέον , να αποτελούν σημείο αναφοράς.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος ογδόντα (80) ετών από την συγκρότηση του θρυλικού Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής (1942-2022), της πρώτης οργανωμένης Ελληνικής Μονάδας Καταδρομών, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τη σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας με ένα αφιέρωμα σε όσους υπηρέτησαν, υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το podcast έχει τίτλο «Από τον Ιερό Λόχο του Χριστόδουλου Τσιγάντε στη σύγχρονη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου», μια ιστορία αγώνων, ηρωικών πράξεων και θυσιών, μια ιστορία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Στην ηχογράφηση του Podcast συμμετείχε ο Γεράσιμος Τσιγάντες, δισέγγονος του θρυλικού πρώτου Διοικητή του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής Χριστόδουλου Τσιγάντε, καθώς και ο υπερεκατοντούτης Στρατηγός Ιερολοχίτης κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος διηγείται τις αναμνήσεις του εμπνέοντας τους νεότερους.

Είναι ο Στρατηγός για τον οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter:

«101 χρονών ο ζωντανός Θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων! Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος! Ιερολοχίτης και πυξίδα για εμάς τους νεότερους. 101 χρόνια γεμάτα Ελλάδα! Χρόνια πολλά Στρατηγέ μου, να ζήσεις!!!»