Την «πόρτα εξόδου» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ο Μ.Χρυσοχοΐδης – Επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ & ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ

2019-07-09

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, με πολλαπλούς αποδέκτες, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έδειξε την «πόρτα εξόδου» στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκάλεσε την Τρίτη την έκτακτη σύσκεψη με αστυνομικούς για την ανασύσταση των σημαντικών αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ., τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και τους αντιστρατήγους!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, οι διοικητές ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής. Ο νέος υπουργός εμμέσως του ζητά με την κίνηση αυτή να παραιτηθούν.

Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ότι η σημερινή ηγεσία της αστυνομίας δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε παραστεί σε προεκλογικές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά οι κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λήγουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ωστόσο, μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσης στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δεδομένου, δε, ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα εξαγγελθεί στις 22 Ιουλίου θεωρείται απίθανο να προχωρήσει με τα υπάρχοντα πρόσωπα, ως εκ τούτου αναμένονται εξελίξεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχωρά και σε καταγραφή του ανθρωπίνου δυναμικού, ζητώντας να γεμίσουν και πάλι με αστυνομικούς οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛΑΣ. 

Eπιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και στην ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και στην πρόσληψη 1.500 αστυνομικών για περιπολίες σε εικοσιτετράωρη βάση.

Αυτό το τελευταίο βέβαια θα γίνει σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών που έχει και το... πουγκί, ώστε να υπολογιστεί το σχετικό κόστος και να απελευθερωθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Ο Φώτης Νασιάκος σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη

Φώτης Νασιάκος μετά από 15 χρόνια επιστρέφει ξανά στους διαδρόμους της Λεωφόρου Κατεχάκη. Αυτή τη φορά για να λειτουργήσει ως άτυπος σύμβουλος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Πρόκειται για τον μακροβιότερο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. καθώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση από τις 3 Αυγούστου 2001 έως τις 5 Οκτωβρίου 2004. Επί των ημερών του σημειώθηκε η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη καθώς και του ΕΛΑ. Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά και με τον Λευτέρη Οικονόμου, που εκείνη την περιόδο ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξαιτίας της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων η θητεία του ξεπέρασε το κανονικό όριο των τριών ετών.

Ποιος είναι ο Φώτης Νασιάκος

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1952 και κατετάγη στη Χωροφυλακή το 1970. Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών Χωροφυλακής το 1976, καθώς και από διάφορες Σχολές και σεμινάρια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής της Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε πολλές διεθνείς συναντήσεις, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ενώ εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες ομάδες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπηρέτησε κυρίως σε μάχιμες υπηρεσίες του Σώματος. Στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου (1996 - 2000) διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Το 2000 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε διαδοχικά ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 3 Αυγούστου του 2001 τοποθετήθηκε, ύστερα από απόφαση του ΚΥ.ΣΕ.Α., Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου, ως τις 5 Οκτωβρίου του 2004.