Τι συμβαίνει με την «ΝΙΚΗ»???

2023-05-24

Χθες 23/5/23 η συντακτική μας ομάδα ανάρτησε άρθρο το οποίο έκανε λόγο για το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα «ΝΙΚΗ» το οποίο άγγιξε στην πρώτη του παρουσία σε εθνικές εκλογές την είσοδό του στην Βουλή.

Χωρίς να θέλουμε να το παίξουμε ειδήμονες, το κόμμα «ΝΙΚΗ» το αντιληφθήκαμε μόλις μερικές μέρες πριν τις εκλογές όταν αναρτήσαμε τα ονόματα των υποψηφίων για τον Νομό Φθιώτιδος. 

Πως είναι λοιπόν μια σελίδα που δραστηριοποιείτε καθημερινά με την πολιτική και έχει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναρτήσει πάνω από 750 άρθρα σχετικά με τα κόμματα που μετείχαν των εθνικών εκλογών να μην γνωρίζει καν την ύπαρξη του κόμματος «ΝΙΚΗ»?

Συνεχίζοντας λοιπόν την έρευνά μας με τα όσα λιγοστά μέσα διαθέτουμε, διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο του Νομού Φθιώτιδος αγγίζει τα ποσοστά που είχε πάρει το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή το 2019.

  • Η Χρυσή Αυγή στις Εθνικές Εκλογές του 2019 είχε λάβει ποσοστό πανελλαδικά : 2,93%
  • Η «ΝΙΚΗ» στις Εθνικές Εκλογές του 2023 λαμβάνει ποσοστό πανελλαδικά : 2,92%
  • Η Χρυσή Αυγή στις Εθνικές Εκλογές του 2019 είχε λάβει ποσοστό στην Φθιώτιδα : 2,82%
  • Η «ΝΙΚΗ» στις Εθνικές Εκλογές του 2023 λαμβάνει ποσοστό στην Φθιώτιδα : 2,38%

Και επειδή εμείς δεν πιστεύουμε στην τύχη αναρωτιόμαστε πώς μπορεί ένα κόμμα που στην ουσία ιδρύθηκε μετά την συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς έσοδα, γραφεία, διαφημίσεις, ιδιαίτερο προεκλογικό αγώνα και με τον δάσκαλο Πρόεδρο του να διαμένει μόνιμα στο Κιλκίς , να λαμβάνει αυτό το ποσοστό, όταν το ίδιο σχεδόν ποσοστό λάμβανε ένα κόμμα που είχε, διαπλοκή, διαφημίσεις, χορηγίες και χρήματα καθώς δίκτυο γραφείων και ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα?

Εσείς λέτε να είναι τυχαίο?