Θέμης Χειμάρας: “Γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα. Για να έχω μερίδιο στην ευθύνη…”

2019-06-16

Ο www.fonografos.net συνάντησε τον Θέμη Χειμάρα για μία πρώτη συνέντευξη ενόψει των ερχόμενων εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο κ. Χειμάρας αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με την Νέα Δημοκρατία και είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί μετά από μία επιτυχημένη θητεία στα αυτοδιοικητικά.

Ως νέος άνθρωπος, παρουσιάζει μία άλλη οπτική και τακτική αντιμετώπισης των ζητημάτων/θεμάτων αλλά και γενικότερα η πολιτική του στάση είναι πολύ μακρυά από παλιές τακτικές που στην ουσία δημιούργησαν και "έχτισαν" τους γνωστούς....πολιτικάντιδες.

Απλός, προσιτός και άμεσος σε όσα απαντά, αν και με κάθε σοβαρότητα στις απαντήσεις του, δεν χρησιμοποιεί διπλωματικό-πολιτικό λόγο αλλά αντιμετωπίζει την κάθε ερώτηση σαν να μιλά στον κάθε συμπολίτη του πίνοντας καφέ.

Έχουμε και λέμε: Θεμιστοκλής Χειμάρας ή καλύτερα ο δικός μας Θέμης!

"Ανήκω σε εκείνους που ως στάση ζωής δεν έχουν αναπτύξει επαγγελματική σχέση με τα κοινά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας κι όχι επαγγελματίας πολιτικός."

Ο Θέμης που κάποιοι γνωρίσανε τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όταν εξελέγη πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο άνθρωπος του Περιφερειάρχη και νέου Δημάρχου Αθηναίων, του Κώστα Μπακογιάννη. Ο Αντιπεριφερειάρχης που έβγαλε τα τοπικά προϊόντα στις αγορές του κόσμου ή αυτός που πήρε πάνω του το έργο του Φυσικού Αερίου και το πέτυχε.

Ο Θέμης είναι ένας από εμάς. Είναι αυτός, που όλοι γνωρίζαμε ως τον γιο του Θανάση, του πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας, από το 2005 είναι μόνιμος κάτοικος της Λαμίας, μικρός επιχειρηματίας της πόλης, πατέρας του Θάνου και της Όλγας και σύζυγος της Ζωής.

  1. Το ποιος είσαι, νομίζω ότι το γνωρίσαμε. Τι ήταν εκείνο, όμως, που σε έκανε να ασχοληθείς με τα κοινά;

Η ευθύνη που νιώθω απέναντι στον τόπο μας, ήταν ο βασικότερος λόγος να ασχοληθώ με τα κοινά. Ξέρετε, η Φθιώτιδα δεν είναι απλά μία έκταση κάπου στον χάρτη της Ελλάδας. Είναι το σπίτι μας, η γειτονιά μας, τα μέρη που πηγαίναμε από παιδιά με τους γονείς μας, οι παιδικές μας αναμνήσεις.

Είναι ο τόπος που κάποτε έσφυζε από ζωή, χειμώνα καλοκαίρι και τα χρόνια της κρίσης αφέθηκε στην τύχη του. Είναι ο τόπος που όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερος. Γιατί εμείς μπορεί να μεγαλώνουμε, αλλά τώρα εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τί αναμνήσεις τους «φτιάχνουμε» από τη Φθιώτιδα;

Γι' αυτό είμαι εδώ σήμερα. Για να έχω μερίδιο στην ευθύνη.

Για το λόγο αυτό, βγήκα μπροστά το 2014 και ζήτησα την ψήφο των συμπατριωτών μου για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου. Αυτήν και μεγαλύτερη ίσως ευθύνη δεσμεύομαι να αναλάβω και τώρα, ως υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

2   Πολλοί θα αναρωτηθούν: μήπως το «πέρασμα» από την Αυτοδιοίκηση τελικά ήταν ο δρόμος που επέλεξες, ώστε να εμπλακείς στη συνέχεια με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Υπάρχει μία μερίδα πολιτών που εύλογα θα σκεφτεί κάτι τέτοιο. Πιθανόν κι εγώ να το σκεφτόμουν, αν δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά ως αιρετός. Μέσα, όμως, από το «ταξίδι» μου στην Αυτοδιοίκηση και, ιδιαίτερα, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έμαθα πως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση ως πολίτης απ' το να μπορείς να σχεδιάζεις και να υλοποιείς έργα καθημερινής ωφέλειας για τους συμπολίτες σου! Όταν λοιπόν κάνεις στο τέλος τον απολογισμό και διαπιστώνεις ότι συνέβαλες πρακτικά στο να φέρεις αποτελέσματα, τότε η λέξη «πέρασμα» που αναφέρατε ακυρώνεται. Η υπευθυνότητα όσων ασχολούνται με τα κοινά, δεν τους κάνει «περαστικούς».

Διαπιστώνεις όμως και κάτι άλλο. Ότι δεν φτάνει μόνο ο μηχανισμός της Αυτοδιοίκησης ώστε να πραγματοποιηθούν πιο ουσιαστικά έργα, μακροπρόθεσμης ωφέλειας, όπως η αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών, η ΠΕΛ και πολλά άλλα.

Αυτά, δυστυχώς, δρομολογούνται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Θα μπορούσα να μην συνεχίσω, όμως η συνείδησή μου δεν μου το επιτρέπει. Θέλω τα έργα για τη Φθιώτιδα να τελεσφορήσουν και, αν αυτό προϋποθέτει να το κάνω μέσα από τη Βουλή, τότε ναι, θα αγωνιστώ για αυτό.

3  Φοβάται ο Θέμης την αποτυχία; Τι σημαίνει αυτή η λέξη για κάποιον που κατεβαίνει σε προεκλογικό αγώνα;

Ανήκω σε εκείνους που ως στάση ζωής δεν έχουν αναπτύξει επαγγελματική σχέση με τα κοινά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας κι όχι επαγγελματίας πολιτικός. Έχω πατήσει στα πόδια μου επαγγελματικά, έχω δημιουργήσει την δική μου επιχείρηση τα τελευταία 15 χρόνια κι αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Πιστεύω ότι μόνο έτσι λειτουργείς για το κοινό καλό, χωρίς εξαρτήσεις.

Άλλωστε στη ζωή μας είναι πιο όμορφα τα ταξίδια από τον προορισμό. Κι εκεί ακριβώς κρύβεται η ομορφιά αυτού του αγώνα. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να φτάσεις σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας, κάθε χωριό αυτού του τόπου. Για να ακούσεις τα προβλήματα κάθε συμπατριώτη σου, να σφίξεις το χέρι όλων εκείνων που είναι οι πραγματικοί ήρωες της πραγματικής ζωής, οι δικοί μας άνθρωποι, οι υπέροχοι Φθιώτες.

Για μένα αυτό ορίζεται ως επιτυχία. Και πιστέψτε με απολαμβάνω κάθε λεπτό αυτού του αγώνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Ωραία τα λόγια που κατά καιρούς ακούμε ή διαβάζουμε από διάφορους υποψήφιους. Για ποιον λόγο όμως κάποιος να ψηφίσει τον Θέμη;

Γιατί η ενασχόλησή μου με την πολιτική προέρχεται από πραγματικό, από ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Επειδή ως μόνιμος κάτοικος της Φθιώτιδας, βλέπω κάθε μέρα τα καλά και τα άσχημα αυτού του τόπου, γνωρίζω τις παθογένειες, όπως και τις δυνατότητες του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έμαθα ότι κάθε πρόβλημα έχει την λύση του όταν κινηθείς πέρα κι έξω από τα συνηθισμένα.Έπρεπε να παλέψεις σκληρά για το καλό όλων. Για να στηρίξει και ταυτόχρονα να δώσεις προοπτική στις επιχειρήσεις, στους αγρότες, στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.

Σύντομα και απλά λοιπόν, δεν στοχεύω σε αναληθείς υποσχέσεις.

Έχω ξεκάθαρο σχέδιο, με απαντήσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες για την αξιοπρέπεια των συμπατριωτών μας, για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές με καλές αμοιβές, στη Φθιώτιδα.

Αν μπορούσες με μια φράση να συνοψίσεις τον αγώνα σου, το όραμά σου, ποια θα ήταν αυτή;

Ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα το χρωστάω στη Φθιώτιδα και στους υπέροχους ανθρώπους της. Κι αυτό οφείλω να το επιστρέψω με όποια δυνατότητα έχω, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι.

Γιατί για μένα, ο εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στο Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το αξίωμά του και λιγότερο για τον τόπο του και τους συμπατριώτες του.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε κάτοικο της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Αυτό λοιπόν είναι και θα είναι το όραμά μου.

Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη Φθιώτιδα μπροστά.

Με δουλειά, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε.

Για μια Φθιώτιδα, ισχυρή !!!


Πηγή  https://fonografos.net/v1/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-fonografos/?fbclid=IwAR2LR6tOqHL7tX8SCOM6DmjboQkHpusV8nWFUIK8RHYZq6ks4LBWHzCQ0VM