Κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ - Όλα τα Βίντεο

2019-01-19

Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Λαμία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Ανδρέας Κορέτζελος, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Εύβοιας Θύμιος Καραϊσκος και Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος και οι Δήμαρχοι Λοκρών Νίκος Λιόλιος, Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Όλοι τους τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και στην απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, αφήνοντας αιχμές τόσο για τη διοίκηση, όσο και για την Κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους σε κα΄θε είδους κινητοποίηση που ετοιμάζουν.

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας βρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Αλέξης Αλεξόπουλος και αρκετοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

«Έχουμε δώσει πολλές μάχες για τη ΛΑΡΚΟ. Το κάνουμε για άλλη μία φορά. Όμως το φως που βλέπουμε πλέον στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο το οποίο έρχεται να μας πλακώσει»τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως κωφεύει στις κραυγές αγωνίας που όλοι μας απευθύνουνε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι επειδή θέλει να σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Θέλει να το πάει μετά τις εκλογές; Να περάσει την καυτή πατάτα στα χέρια κάποιου άλλου; Γι αυτό καταφεύγει σε ημίμετρα, σε αποσπασματικές ενέργειες, σε προχειρότητες. Η είναι επειδή υπάρχει μια κρυφή ατζέντα η οποία θέλει τη ΛΑΡΚΟ να οδηγηθεί στην καταστροφή;»

Ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την κοινή αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης έστειλε ένα μήνυμα : «Δεν πάει άλλο. Το εθνικό ζητούμενο σήμερα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια, είναι οι επενδύσεις είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εμείς λοιπόν όλοι θα δώσουμε τη μάχη. Και βεβαίως θα συμβάλουμε με εποικοδομητικό και ουσιαστικό τρόπο στις όποιες συζητήσεις και συνεννοήσεις. Η ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι στην κυβέρνηση αλλά δυστυχώς ο λογαριασμός για την αναβλητικότητα και την προχειρότητα των κυβερνώντων φτάνει στους εργαζόμενους. Φτάνει στην κοινωνία».

Στα βίντεο που ακολουθούν δείτε τις δηλώσεις όλων των προαναφερομένων: