Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

ΣΥΡΙΖΑ: Μία ανάσα από την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου – «Η νέα ηγεσία κυνηγά “εσωτερικούς εχθρούς”»

2023-11-19

Παράταση φαίνεται ότι παίρνει το δράμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη σημερινή πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της τάσης Αχτσιόγλου δεν πρόκειται να βγει λευκός «καπνός» και δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αποχώρησή τους, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Από την Ομάδα «6+6» φαίνεται ότι κερδίζουν χρόνο σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους, γιατί το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την σχέση τους με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνουν.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της τάσης στον ΑΝΤ1. Τονίζει συγκεκριμένα, πως αποτελεί κοινή διαπίστωση στη συνδιάσκεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κρίση, που λαμβάνει πια στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με τη χλεύη των πολιτών. Η ρίζα του προβλήματος, υποστηρίζουν, είναι πολιτική, όμως η νέα ηγεσία το αρνείται και κυνηγά «εσωτερικούς εχθρούς» και συνωμοσίες. Μάλιστα, εκτιμούν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για κάποια προσπάθεια συνεννόησης.

Στη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, δεν έλειψαν οι αναφορές στον Παύλο Πολάκη μετά και την χθεσινή ανάρτησή του κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως οι τελευταίες επιθέσεις φτιάχνουν μία εικόνα βούρκου.

Είναι βέβαιο ότι εάν δεν είχε παρέμβει χθες ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με τις τηλεφωνικές του συνομιλίες «μάζεψε» τον στενό του συνεργάτη, είναι πολύ πιθανόν να είχαμε σήμερα την ανακοίνωση του «διαζυγίου».

Στην ομάδα Αχτσιόγλου είναι διχασμένοι για την επόμενη ημέρα, αν και συμφωνούν σχεδόν όλοι ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στη συνδιάσκεψη κορυφαία στελέχη τοποθετήθηκαν ως εξής:

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος είπαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και πώς να κινηθούν, εφόσον αποχωρήσουν.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε να φύγουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως δεν χωρά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι πρέπει να δράσουν απέναντι στον εκφυλισμό.

Η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι θα αποφασίσει με βάση την συνείδησή της και την γνώμη των ψηφοφόρων της.

Η Θεανώ Φωτίου συμφώνησε στο να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να δουν πρώτα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως πρέπει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα.

Πάντως, εάν τελικά δεν αποφασίσουν σήμερα την αποχώρησή τους, δίνουν χρόνο στη νέα ηγεσία να κάνει κινήσεις, προκειμένου να αποτρέψει μία δεύτερη και πιο σοβαρή και επώδυνη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και όλα δείχνουν πως το γυαλί έχει πια ραγίσει για τα καλά.Πηγή   https://www.enikos.gr/politics/syriza-mia-anasa-apo-tin-exodo-i-omada-achtsioglou-i-nea-igesia-kyniga-esoterikous-echthrous/2063256/