Συνταξιούχοι: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα 250 ευρώ – Τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν την έκτακτη ενίσχυση

2022-01-20

«Τέλος χρόνου» για τη «δεύτερη ευκαιρία» στα 250 ευρώ: Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας που δόθηκε σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν καταβλήθηκε το «δώρο» των 250 ευρώ κατά την περίοδο των εορτών και οι ίδιοι θεωρούν ότι κακώς δεν τους δόθηκε λόγω λάθος του Κράτους.

Έχουν λοιπόν δυνατότητα ένστασης στον e-ΕΦΚΑ... αλλά μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα πρέπει να στείλουν e-mail σε συγκεκριμένη διεύθυνση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι συνταξιούχοι εκτιμούν πως «αδικήθηκαν» και έπρεπε να πάρουν τα 250 ευρώ είναι να στείλουν μέχρι και σήμερα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η διαδικασία υποβολής της ένστασης για τα 250 ευρώ

Όσοι συνταξιούχοι, λοιπόν, θεωρούν ότι θα έπρεπε να τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση στέλνοντας e-mail στο bonus2021@efka.gov.gr όπου θα αναγράφουν:

Α) Το ονοματεπώνυμο

Β) Τον ΑΦΜ

Γ) Τον ΑΜΚΑ τους

Η προθεσμία για την υποβολή της ένστασης μέσω e-mail λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2022. Η διαδικασία της ένστασης -βάσει των οδηγιών του e-ΕΦΚΑ- μπορεί να γίνει μόνον με τον προαναφερόμενο ηλεκτρονικό τρόπο.