ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

2022-02-11

Ο αγώνας που δίνουν εδώ και 2 χρόνια οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ έχει αγκαλιαστεί από την εργατική τάξη της χώρας γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και για να μην ξεπουληθεί ακόμη μια κρατική επιχείρηση στα κοράκια τους ιδιώτες. Είναι αγώνας για να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας προς όφελος του λαού.

Αντ' αυτού διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις απαξίωσαν την επιχείρηση και αφού την υπερχρέωσαν, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και απολύει όλους τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος Φλεβάρη, ξεσπιτώνοντας μάλιστα εκατοντάδες οικογένειες αφού τους καλεί να εγκαταλείψουν και τον οικισμό στον οποίο διαμένουν.

Ο λόγος είναι προφανής, η επιχείρηση πρέπει να μεταβιβαστεί χωρίς «βαρίδια» στον όμιλο που θα αξιοποιήσει την επιχείρηση, για να ξεζουμίζει περισσότερο τους εργαζόμενους, για να χάσουν και τα όποια δικαιώματα έχουν μετά από τόσα χρόνια εργασίας.

Θέλοντας μάλιστα να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων στο έγκλημα που προετοιμάζει, τάζει δουλειά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αλλά και «μοιράζει» απλόχερα ελπίδα πως κάποιοι μπορεί να επαναπροσληφθούν.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: ανεργία και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για νέες μπίζνες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, για να παραμείνει ανοιχτή η ΛΑΡΚΟ.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους οικοδόμους και εργαζομένους στις κατασκευές την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου να πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Ίλιον στην Λάρυμνα στις 10:30.

Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λαμία στις 9:00 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας για δήλωση συμμέτοχης:

Λάππας Παναγιώτης: 694 487 8005

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ