Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

2019-04-23

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

στην Αταλάντη.

------------------------------------------------------------------

Την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την αντιπυρική περίοδο 2019. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών ,οι Αντιδήμαρχοι ΔΕ Αταλάντης, Δαφνουσιών , Μαλεσίνας, οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα με το θέμα , ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών. Μετά τον θετικό απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Νικόλαος Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν πυρκαγιές και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων πυρκαγιών στο Δήμο Λοκρών.
Ταυτόχρονα καταρτίστηκε και είναι έτοιμο το σχέδιο συγκέντρωσης και διαφυγής από επικίνδυνες περιοχές, με όλες τις υπηρεσίες και θα ενημερωθούν όλοι οι πολίτες με ειδικές ανακοινώσεις.