Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στην Αταλάντη

2018-11-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

στην Αταλάντη.

---------------

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 πμ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή την έως τώρα αποκατάσταση των ζημιών που προκληθήκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ηςκαι 30ης Σεπτεμβρίου (Κυκλώνας Ζορμπάς) , την περαιτέρω πορεία των έργων αποκατάστασης και αποζημίωσης , καθώς και τις ενέργειες πρόληψης που απαιτούνται ώστε να ελαχιστοποιηθεί μελλοντικός κίνδυνος για ζωές και περιούσιες.

Επιπρόσθετα έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2018 , ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα θετικός.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών ,οι Αντιδήμαρχοι, οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα με το θέμα και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων , ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση ενδεχομένων νέων επικινδύνων φαινομένων.
Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Νικόλαος Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του παραμένει σε ετοιμότητα και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Επιπλέον ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή επιπλέον μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης και αποζημίωσης των υφιστάμενων ζημιών αλλά και των προληπτικών ενεργειών που απαιτούνται και άπτονται της αρμοδιότητάς τους .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ