Στο δρόμο οι Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ - Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

2022-02-09

Αυτοκινητοπορείες στα χωριά του Δήμου Λοκρών ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα (8/2/22 ) οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θέλοντας να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους και να αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία για το τι έρχεται σε Μαρτίνο, Μαλεσίνα, και Λάρυμνα. 

Την ώρα αυτή στον Δήμο Λοκρών πραγματοποιήθηκε ευρεία  σύσκεψη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ της Λάρυμνας. Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκαν οι βασικές θέσεις του Δήμου που θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση μέσω ψηφίσματος, σε αντίθεσή με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν σχέση με την ΛΑΡΚΟ, να είναι:

Η διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ


Να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό.

Να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ λαμβάνοντας υπόψη τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων.

Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο 100%.

Σε αυτή τη βάση θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασιστεί:

Η συμμετοχή αντιπροσωπείας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10:30 π.μ. και σε ένδειξη συμπαράστασης να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

 

Το Πρόγραμμα των κινητοποιήσεων 

Την Τετάρτη 9 Φλεβάρη στις 5:00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι με τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Μαρτίνου για να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, Αϊ Γιάννη, Κόκκινο, Ακραίφνιο, Κάστρο.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία προκειμένου να κατεβούν μαζικά στις 10:30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα χωριά των εργαζομένων στις εξής ώρες:

Οικισμός ΛΑΡΚΟ 7.30 π.μ.

Λάρυμνα 7.30 π.μ.

Μαρτίνο 7.45 π.μ.

Μαλεσίνα 7.45 π.μ.

Άη Γιάννης 7.30 π.μ.

Κόκκινο 7.45 π.μ.

Ακραίφνιο 8.00 π.μ.

Κάστρο 8.00 π.μ.

Παύλο 7.45 π.μ.

Λούτσι 7.30 π.μ.

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

«Καλούμε τον δημοσιογραφικό κόσμο την Πέμπτη 10/2/2022 στις 12.00 π.μ. κατά την ώρα της μαζικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, να συμμετέχει, να καταγράψει και να μεταδώσει την συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε τα σωματείο της ΛΑΡΚΟ και άλλοι κλάδοι που αυτήν την περίοδο είναι στον αγώνα για καλύτερους όρους διαβίωσης», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ .

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη που είναι καλεσμένοι σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, μαζικοί φορείς, τοπική διοίκηση, κόμματα, κάτοικοι, εργαζόμενοι, νεολαία και γυναίκες της περιοχής.