Στην Λία Νικολάου από την Λοκρίδα το διεθνές βραβείο "UWW Women and Sport Award"

2019-03-15

Η διεθνής ομοσπονδία Πάλης αναγνωρίζοντας τις γυναίκες ως ίσες προσωπικότητες στο άθλημα της πάλης θέσπισε τον θεσμό ενός διεθνούς βραβείου με την ονομασία "UWW Women and Sport Award" που θα δωθεί σε γυναίκες με την ισχυρότερη επιρροή, συμμετοχή αλλά και με την σημαντικότερη επίδραση στο άθλημα.


Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες στην πάλη αλλά και να προωθήσει την ισότητα των φύλων στο άθλημα.

Είναι υπέρτατη η συγκίνηση μας και η χαρά μας να σας ανακοινώσουμε ότι μια Ελληνίδα είναι η νικήτρια για το 2019. Ο λόγος για την προπονήτρια μας Λία Νικολάου που λίγες μέρες μετά την γιορτή της γυναίκας όπου είχαμε γράψει για τις διακρίσεις της και την επιρροή της έρχεται να προστεθεί αυτή η παγκόσμια αναγνώριση.

Η διεθνής ομοσπονδία ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις από όλες τις χώρες επέλεξε την Λία Νικολάου ως την σημαντικότερη γυναίκα για την πάλη για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, γεμίζοντας μας υπερηφάνεια που η Ελλάδα εκτός συνόρων αναγνωρίζεται και βραβεύεται ανάμεσα σε άλλες χώρες.

Για ακόμη μια φορά η προπονήτρια μας, μας κάνει διεθνώς υπερήφανους και είναι τεράστια η τύχη να την έχουμε πίσω στον σύλλογο που μαζί με τον Γεώργιο Λέων δημιούργησαν.


Από εμάς πολλά συγχαρητήρια και εις ανώτερα.