Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Σταϊκούρας για ΛΑΡΚΟ: Η λογιστική αξία της εταιρείας είναι αρνητική περί τα 600 εκατ. ευρώ

2022-02-15

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόυρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου.

Ο κ. Σταϊκούρας -μεταξύ άλλων- σημείωσε πως «η καθαρή θέση της εταιρείας ήταν αρνητική 407 εκατ. ευρώ, και αν συμπεριληφθούν σε αυτή και οι κρατικές ενισχύσεις, τότε η λογιστική αξία είναι αρνητική περί τα 600 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την εμπορική αξία της εταιρείας, αυτή για να προσδιοριστεί θα πρέπει κάποιος να εξετάσει το σύνολο των ταμειακών ροών που θα επιτύχει η εταιρεία στο μέλλον.

Προκειμένου η εταιρεία να έχει θετικές ταμειακές ροές θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις, έτσι ώστε να καταστεί η παραγωγική βάση της ανταγωνιστική, και να πουλάει σε τιμές πάνω από το κόστος, για να βγάζει κέρδος, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Επιπλέον, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι δύο διαγωνιστικές διαδικασίες υπό το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ειδικό Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθούν εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων».


Πηγή  www.insider.gr/oikonomia/212717/staikoyras-gia-larko-i-logistiki-axia-tis-etaireias-einai-arnitiki-peri-ta-600