Σπάνιο υπερθέαμα με δελφίνια στον Θεολόγο: Μαγευτικές εικόνες που όμοιες της δεν έχουμε ξαναδεί (βίντεο)

2022-08-03

Δείτε το υπερθέαμα με το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί ποτέ με drone στην Ελλάδα!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης - κοντά στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας - ένα πολύ μεγάλο κοπάδι δελφινιών αποτελούμενο από δεκάδες ενήλικα και μικρά δελφινάκια έδωσε μια πραγματικά σπάνια παράσταση από αυτές που μόνο η φύση μπορεί να μας προσφέρει.

Η ομάδα Up Stories για ακόμα μια φορά έχει την τύχη να σταθεί τυχερή και να απαθανατίσει από ψηλά το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα με χρήση Drone

Τα δελφίνια αποτελούν ένα είδος θαλάσσιων θηλαστικών που εντάσσονται στην ομάδα των κητωδών. Έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι μπορεί να έχει άλλο είδος πέραν του ανθρώπου.

Μπορούν να προσανατολιστούν, να βρουν τη τροφή τους αλλά και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω ενός συστήματος ηχοεντοπισμού, ενώ ακούν συχνότητες 10 φορές πιο υψηλές από αυτές που ακούει ένας άνθρωπος.

Είναι πλάσματα πολύ έξυπνα, κοινωνικά και ζουν σε κοινότητες που περιλαμβάνουν χιλιάδες άτομα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των δελφινιών δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο

Κι όμως, ο μεγαλύτερος «φυσικός εχθρός» των δελφινιών είναι δυστυχώς ο άνθρωπος.

Η τυχαία ή ηθελημένη θανάτωση σε δίχτυα, η πετρελαϊκή ρύπανση, η μόλυνση από τη συσσώρευση τεχνητών χημικών ενώσεων στους ιστούς τους, η όχληση από σκάφη αναψυχής, η κλιματική αλλαγή, η ηχορύπανση (πχ από στρατιωτικές ασκήσεις και σεισμικές δραστηριότητες για εντοπισμό υδρογονανθράκων ή προπέλες σκαφών), η συνολική υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η μείωση της διαθέσιμης τροφής, απειλούν όλα τα είδη δελφινιών και οδηγούν μακροπρόθεσμα στη μείωση των πληθυσμών τους στις ελληνικές θάλασσες.

Πηγή  https://e-sterea.gr/index.php/nea/ellada/46913-spanio-ypertheama-me-delfinia-ston-theologo-mageftikes-eikones-pou-omoies-tis-den-exoume-ksanadei-vinteo?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR0KO8gUMhgD7KY1qnpxPOG8cuzzFgmUGk0POuH-wVVrDxovi0JIGD_6QFs