Σουβλάκι: Στο τέλος θα παίρνουμε μόνο πίτα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις

2023-11-20

Στα ύψη βρίσκεται η τιμή στο σουβλάκι και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές να αγοράζουν μόνο την πίτα. Μάλιστα ρεπορτάζ του Οpen αναφέρει πως σήμερα το τυλιχτό πωλείται στα ψητοπωλεία του κέντρου της Αθήνας από 3 ευρώ έως 3,50 στο κέντρο, ενώ το απλό σουβλάκι το σκέτο είναι γύρω στα 2 ευρώ.

 Για το θέμα των αυξήσεων στο σουβλάκι μίλησε σήμερα ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης στο OPEN. «Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Οτιδήποτε μπαίνει στο μαγαζί μας είναι αρκετά πιο ακριβό. Και δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια».

«Προ του πολέμου το σουβλάκι ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση, προσπαθούμε να κρατήσουμε εκεί την τιμή. Η αγορά είναι σε μεγάλη αναστάτωση, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν νομίζω ότι άμεσα θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη αύξηση. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι», συμπλήρωσε. «Και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό και να κρατήσουμε όσο γίνεται πιο χαμηλή την τιμή γίνεται. Γιατί το σουβλάκι είναι κατεξοχήν λαϊκό προϊόν και δεν πρέπει να χάσει αυτή την ταυτότητα, πρέπει δηλαδή να είναι προσιτό στον κόσμο. Πρέπει να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας», είπε.

Για τις αυξήσεις

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι. «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει προσιτό στον κόσμο θα είναι πάντα η πιο φθηνή επιλογή. Γιατί είναι ένα καθημερινό έδεσμα που έχει στηρίξει τα λαϊκά στρώματα καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης», απάντησε. Είπε ακόμα ότι «περιμένουμε να δούμε την αγορά. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποια άμεση αύξηση, αλλά περιμένουμε την αγορά και τα τιμολόγια. Ακούμε ότι θα ανεβεί το κρέας, ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές, όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».


Δείτε  το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ Πηγή   https://www.enikonomia.gr/economy/souvlaki-sto-telos-tha-pairnoume-mono-p/504293/