Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Ή όλοι ή κανένας. Από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές...

2022-02-07

Ανακοίνωση 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τώρα τα πολλά λόγια είναι κωλυσιεργία. Γενικός ξεσηκωμός, όλοι στο δρόμο.

Η κυβέρνησή μας ανακοίνωσε «το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών». Η καθολική συμμετοχή των μελών μας στη Γενική Συνέλευση και η απόλυτη σύμπνοια στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε την πρώτη απάντηση.

Δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, δεν θα βγούμε από τα σπίτια μας, δεν θα μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

Η Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα πίσω όλα όσα είπε. Να σταματήσει να παίζει το ρόλο του μπράβου στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη λειτουργία, όλες τις θέσεις εργασίας και να μας καταβάλει στο 100% αυτά που μας χρωστά μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει απέναντί μας.

Δεν είμαστε μόνοι. Εκατοντάδες τα μηνύματα αλληλεγγύης, σωματεία και απλοί εργαζόμενοι από τον Έβρο έως την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου ως του Αιγαίου, από το εξωτερικό, άνθρωποι που μεγάλωσαν με το μεροκάματο της ΛΑΡΚΟ. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι μαζί μας, μας κρατούν όρθιους, δηλώνουν τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους, όπου, όποτε και με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Τώρα ο αγώνας είναι στα χέρια των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Δημιουργήθηκε Επιτροπή Υποστήριξης των Αποφάσεων. Οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας ήδη έχουν αρχίσει και συντονίζονται μαζί μας. Ξεσηκώνουμε όλη την περιοχή γύρω από την ΛΑΡΚΟ.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από την πύλη του εργοστασίου για να πραγματοποιηθεί στις 12.00 (Μαρούσι Φραγκοκλησιάς 27) παράσταση διαμαρτυρίας στον Ειδικό Διαχειριστή. Το μήνυμα που θα δώσουμε θα είναι μην τολμήσουν και στείλουν έστω και μια απόλυση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 17.00, ο κάθε εργαζόμενος παίρνει το αυτοκίνητό του και μαζευόμαστε στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Θα πραγματοποιήσουμε αυτοκίνητοπορείες μέσα στα χωριά και στις πόλεις της γύρω περιοχής. Θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία, θα μπούμε μέσα στα λεωφορεία και θα δώσουμε την απάντηση με μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σε συνεννόηση με άλλους εργασιακούς χώρους που είναι στο δρόμο αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιούμε στον Κινηματογράφο Ίλιον στις 10:30 το πρωί , θα μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα έρθουν Σωματεία, Σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Κόμματα και τοπική Διοίκηση, οι κάτοικοι της περιοχής μας, για να αποφασίσουμε και να των συντονισμό μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που θα απαιτεί τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας.

Με συγκίνηση, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας απευθύνουν την αλληλεγγύη τους και δεσμευόμαστε για γρήγορη αντάμωση στον δρόμο για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ή όλοι ή κανένας.

Από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο                        Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΠΟΛΙΤΗΣ                           Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣΠηγή  https://larkikanea.blogspot.com/2022/02/blog-post_7.html#more