Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Σε θέσεις μάχης από το πρωί οι νέοι υπουργοί –Ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπασε ρεκόρ - Ποιοι έφτασαν πρώτοι στα υπουργεία

2019-07-10

Ήταν κάτι αναμενόμενο αλλά έγινε και πράξη καθώς πολλοί από τους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασαν στον χώρο εργασίας του πριν από τις 8 το πρωί δείχνοντας ότι δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα λεπτό.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπασε ρεκόρ καθώς εμφανίστηκε στο υπουργείο λίγο μετά τις επτά το πρωί. Λίγο μετά τις επτάμισι το πρωί έφτασε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σχολίασε πως δεν γίνεται να αφεθεί καμία μέρα να πάει χαμένη ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις.

« Πρώτη μέρα δουλειάς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία μέρα να πάει χαμένη, η ενημέρωση συνεχίζεται γιατί τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα, ετοιμαζόμαστε για το νομοθετικό έργο». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα όσον αφορά την πολυσυζητημένη υπόθεση της Lamda Development, γνωστοποίησε ότι ήδη είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Οδυσσέα Αθανασίου, για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Είχα μια πρώτη ενημέρωση για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στα αλήθεια και να ξεκολλήσει το έργο. Είναι ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον θα συντονίσει τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να πάμε γρήγορα».

Από τους πολύ πρωινούς ήταν και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος φτάνοντας στο Υπουργείο Υγείας τόνισε: «Εγώ έπαιξα μπάσκετ, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. Άθλημα συνεργασίας. Έτσι και εδώ θα συμβάλουμε όλοι σ' αυτή τη νέα προσπάθεια. Συμπαίχτες είναι όλοι. Θα είμαστε σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο για να δούμε τι πρέπει να φτιαχτεί. Όλοι θα είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι είμαστε αντίπαλοι επειδή είμαι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας».

Στις 7:43 έφτασε στο υπουργείο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος δεν ήθελε να πει πολλά πράγματα: «Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μας νομοθετήματα. Στοχοπροσήλωση και δουλειά».

Λίγο πριν τις 8 το πρωί έφτασε στην οδό Σταδίου η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως τόνισε στις κάμερες, το στοίχημα όπως το αντιλαμβάνεται είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ικανών δημοσίων λειτουργών που στελεχώνουν το υπουργείο.

«Έχω πολύ δουλειά να κάνω. Έχουμε δουλέψει αρκετά τα θέματα της πρόνοιας» χαρακτηρίζοντας «απόλυτη προτεραιότητα» τη δημογραφική πολιτική με «αιχμή το οικογενειακό επίδομα αλλά να σχηματίσουμε και σφαιρική πολιτική που θα βοηθά όλη την οικογένεια», τόνισε και πρόσθεσε για το ζήτημα των παιδικών σταθμών επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για κανένα παιδί εκτός