Σαρώνει η γρίπη και στον Δήμο Λοκρών - Κλειστά το Δημοτικό Λιβανατών εώς και την Τετάρτη

2019-01-28

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν αυτή την ώρα  στο ἐν Λοκροῖς η γρίπη που αυτές τις μέρες παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση στην χώρα μας έκανε την εμφάνισή της και στις Λιβανάτες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο Δημοτικό Σχολείο Λιβανατών υπήρξαν πάνω από ογδόντα κρούσματα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών  με αποτέλεσμα την αναστολή της Λειτουργίας του Σχολείου με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών κου Νίκου Λιόλιου  εώς και την Τετάρτη.

Θα θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας με  Έκτακτη Ανακοίνωση έστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οδηγίες για τον αντιγριπικό εµβολιασµό, τις οποίες έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας για το τρέχον έτος.

Η έξαρση της γρίπης στην Ελλάδα παραµένει σε αυξηµένα επίπεδα και, σύµφωνα µε την επίσηµη καταγραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της φετινής περιόδου (Οκτώβριος 2018) έως και τις 20 Ιανουαρίου 2019 καταγράφηκαν 65 σοβαρά κρούσµατα εργαστηριακά επιβεβαιωµένης γρίπης, εκ των οποίων τα 64 µε νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξ αυτών, εµβολιασµένα ήταν τα εννέα (14%) άτοµα. Το ίδιο χρονικό διάστηµα καταγράφηκαν συνολικά έξι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωµένη γρίπη. Οι πέντε θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί πάντως επισηµαίνουν τη σηµασία του αντιγριπικού εµβολιασµού και τονίζουν ότι είναι ο αποτελεσµατικότερος τρόπος πρόληψης. Το αντιγριπικό εµβόλιο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα προφυλάσσει από τη µετάδοση του ιού της γρίπης, συµβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης, καθώς και στη µείωση απουσιών από την εργασία του σχολείου και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.