Προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Λαμία «Κρίσιμο σταυροδρόμι για την παράταξη…»

2022-04-17

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την παράταξη και την χώρα . Είναι καιρός να ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση για την χώρα που οραματιζόμαστε...»

Προσυνεδριακή συγκέντρωση και διάλογο με τους πολίτες διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (16/4) η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» στην Λαμία .

Κεντρικές ομιλήτριες της συγκέντρωσης ήταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αφροδίτη Παπαθανάση.

"...Αυτό που θα κριθεί στα επόμενες εκλογές είναι ποιος έχει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο ...» τόνισαν οι ομιλητές .

Η κα Λιακούλη αναφέρθηκε στην «πληγή της νέας γενιάς» την φυγή των νέων ανθρώπων για το εξωτερικό . Έκανε λόγο για «...συσπείρωση και ενότητα της παράταξης σε ένα δρόμο ανανέωσης και προοπτικής ...» Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντέδρασε με καθυστέρηση και στην πανδημία και στο θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης«Ένας στους δύο Έλληνες, σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οι τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, σφυροκοπούν νοικοκυριά και επαγγελματίες, βάζουν σε τρομερή αγωνία τους Ανθρώπους μας και στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις. Κατά 40% μειωμένη η κίνηση φέτος σε σχέση με πέρσι στην αγορά, ενόψει του Πάσχα, εκτιμούν οι ειδικοί .»

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για "...έλλειμα πολιτικού στίγματος" σημείωσε ότι «....όσα συνέδρια και να κάνουν όσες σημαίες και να σηκώσουν το αυθεντικό και το γνήσιο ιδεολογικό στίγμα της πραγματικής κεντροαριστεράς δεν μπορούν να την εκφράσουν...»

Η Αφροδίτη Παπαθανάση τόνισε ότι : «... στόχος του προσυνεδριακού διαλόγου είναι "να είμαστε έτοιμοι πολιτικά, οργανωτικά και προγραμματικά για να δώσουμε διέξοδο, ελπίδα και προοπτική στην ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία...»

Την συγκέντρωση προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Γέμελος Μάνος