Προοδευτικό αριστερό μέτωπο με "πρόθυμους" και δεξιούς;

2019-04-08

Γράφει η Κωνσταντίνα Αντερριώτη

Το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, γέμισε φως, χαμόγελα και αισιοδοξία τα μέλη και τους φίλους της προοδευτικής παράταξης, κάνοντας ορατά τα αποτελέσματα της συσπείρωσης.

Η αναφορά στον ηγέτη μας, Ανδρέα Παπανδρέου, στις αξίες του ΠΑΚ και στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, αναβίωσε μνήμες και μας γέμισε συναισθήματα. Δημιούργησε την πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα και την ενσυναίσθηση για την ηθική και ιστορική υποχρέωση του χώρου μας να βγει ξανά μπροστά και να φέρει εκείνη την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε μια εποχή όπου η πολιτική έχει απαξιωθεί και λοιδορηθεί, η συμμετοχή των πολιτών στο συνέδριο, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα όπως και η συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, των νέων ανθρώπων και των πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιηθούν στην πολιτική καθώς και η μεγάλη συμμετοχή προσωπικοτήτων και έμπειρων στελεχών που προέρχονται από τα κόμματα που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το Κίνημα Αλλαγής, χαρίζει προοπτική για το χώρο μας και ανοίγει δρόμους ποιοτικής ανανέωσης στην πολιτική ζωή του τόπου μας.


Σε ποιους; και με ποιους;

Ο πρωθυπουργός που συγκυβέρνησε για τέσσερα χρόνια, από επιλογή του, με την ακροδεξιά του κυρίου Καμμένου και παραμένει στην εξουσία στηριζόμενος από "πρόθυμους", ακροδεξιούς και από την καραμανλική συνιστώσα, απευθύνει προοδευτικό κάλεσμα, με πλατιά "απεύθυνση"!!!

Βλέπουμε με έκπληξη, τον κύριο Τσίπρα να προσκαλεί σε μία κεντροαριστερά ενάντια στην δεξιά έχοντας δίπλα του, δεξιούς!

Ο κύριος Τσίπρας δηλαδή, συνηθισμένος να εργαλειοποιεί τα πάντα προς όφελός του, απευθύνεται στους προοδευτικούς πολίτες και τους προσκαλεί να συμπράξουν και να συνεργήσουν προοδευτικά και αριστερά με... την δεξιά και ακροδεξιά συντήρηση.

Να χαράξουν δηλαδή κοινή πολιτική πορεία με ακροδεξιούς και με πιστούς συνεργάτες του καταστροφικού και σιωπηλού κυρίου Καραμανλή. Προσπαθεί μάλιστα να μας πείσει, για τον προοδευτικό του και κεντροαριστερό του χαρακτήρα, έχοντας στο πλάι του τα στελέχη που βρέθηκαν στο περιθώριο του Κινήματος Αλλαγής και κάποιες γραφικές φιγούρες που το μοναδικό που μπορούν να προσφέρουν είναι κακής ποιότητας θέαμα.

Αυτή είναι η σύνθεση του "αριστερού" κυρίου Τσίπρα και αυτή η "αριστερά" που ονειρεύεται... να τη χαίρεται.

*Κωνσταντίνα Αντερριώτη

Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας - Μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής