Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

2022-05-03

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 και θα διαρκέσουν 15 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή έως τις 15 Μαΐου.Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
  • Με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο Σύλλογος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ισχύ των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, υπογραμμίζοντας ότι πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργησή τους «καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, αν ισχύσουν μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων τον χειμώνα και το καλοκαίρι, «θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές».