Ποια η σημασία της απογραφής για τους Δήμους - Στηρίζουμε τον τόπο που ζούμε! Απογραφόμαστε στον Δήμο Λοκρών

2022-01-08

Την σημασία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, δεδομένου ότι από αυτήν εξαρτώνται σημαντικές εξελίξεις, ακόμα και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαστεργίου υπογραμμίζει:

« Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Από την απογραφή αυτή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων στις περιοχές μας τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων μας από τους Κ.Α.Π.

Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε ως Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού ενεργά στο να πετύχει η Απογραφή του 2021, γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας.
Και για το μέλλον αυτό, όλοι μετράμε.

Μειωμένη η συμμετοχή στον Δήμο Λοκρών 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λοκρών αναφέρονται τα εξής :

Αγαπητοί συμπολίτες, η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών που διεξάγεται πανελλαδικά είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία του Δήμου μας σε μια σειρά από ζητήματα. Μετά από πολλές παρατάσεις εντός των επομένων ημερών η διαδικασία της απογραφής ολοκληρώνεται. Η απογραφή εκ του νόμου είναι υποχρεωτική. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση πληθυσμού στο Δήμο μας με σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Φαίνεται πως υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που ακόμη και σήμερα δεν έχουν απογραφεί.
Καλούνται όσοι κάτοικοι του Δήμου δεν έχουν απογραφεί  προσέλθουν για να απογραφούν στα ακόλουθα σημεία  :

1) Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ: να προσέλθουν στο Κοινοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας για να απογραφούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 11:00-14:00. Παρακαλούνται να έχουν κοντά τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

2) Αρκίτσας: να προσέλθουν στο Κοινοτικό Κατάστημα Αρκίτσας για να απογραφούν το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 09:00-11:00. Παρακαλούνται να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. 

3) Κυπαρισσίου:  να επικοινωνήσουν με την αρμόδια απογραφέα στο τηλέφωνο: 6932584609.

4) Λιβανατών: να προσέλθουν στο Κοινοτικό Κατάστημα Λιβανατών για να απογραφούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 17:00-21:00.


Απογραφόμαστε στο Δήμο Λοκρών!

https://dimos-lokron.gov.gr/anakoinosi-gia-tin-apografi.../