Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγει στους 7 μήνες από 1η Φεβρουαρίου για όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση – Τι είπε ο Πλεύρης

2022-01-09

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι", είπε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για κάποιον που δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση θα λήγει στους επτά μήνες. Το μέτρο, που αφορά σε όλους τους ενήλικες, θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν επηρεάζεται η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, το οποίο διαρκεί 9 μήνες και θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για ταξίδια στην Ευρώπη.

"Από 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος, δηλαδή δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και τις άλλες δραστηριότητες που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους. Όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους επτά μήνες από τότε που είχαν κάνει τη δεύτερη δόση.

Ως καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου. Έχουμε δει με τον κ. Θεμιστοκλέους ότι υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού προκειμένου το σύνολο των δικαιούχων που κλείνει το επτάμηνο την 1η Φεβρουαρίου, από αύριο αν ξεκινήσει, να μπορεί να βρει ραντεβού για να κάνει την αναμνηστική δόση" είπε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό αφορά σε περίπου 500.000 πολίτες.