Πανελλαδική απεργία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους δήμους – Tα αιτήματά τους

2022-05-24
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους.
 

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων.

 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων εργαζομένων και να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ, όπως σημειώνει, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο για να προωθήσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι προθέσεις της θα τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε. σε περίπτωση συνάντησης των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. μαζί τους.


Πηγή   www.enikos.gr/society/panelladiki-apergia-stous-dromous-oi-ergazomenoi-stous-dimous-poia-einai-ta-aitimata-tous/1806666/