Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λοκρών

2019-08-25

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λοκρών σήμερα Κυριακή 25/8/2019, παρουσία πλήθους κόσμου στο Δημαρχείο της Αταλάντης.

Και επίσημα ο κ. Θανάσης Ζεκεντές είναι ο Δήμαρχος Δήμου Λοκρών.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θύμιος Καραϊσκος, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο νέος Δήμαρχος Μακρακώμςη κ. Γιώργος Χαντζής μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πάνο Κοντογεώργο, 

Η ομιλία Ορκωμοσίας του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,
Συγχαίρω όλους του νέους Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Κοινοτικούς Συμβούλους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Λοκρών για την εκλογή τους και εύχομαι σε όλους ευδόκιμη θητεία. Συγχαίρω επίσης τους δεκάδες υποψηφίους Συμβούλους για τον εκλογικό αγώνα που έδωσαν με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Οι Δημότες επέλεξαν τους εκπροσώπους τους για τα επόμενα 4 έτη και με τίμησαν με την ανάθεση της ευθύνης του Δημάρχου Λοκρών. Το σύνολο των αιρετών οφείλουμε να σεβαστούμε την κρίση των Δημοτών και να συνεργαστούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, οι οποίες είναι αυξημένες. Ο καθένας από εμάς με ταπεινότητα και εργατικότητα οφείλει να προσφέρει στο κοινό καλό για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό, αποτελεσματικό και λειτουργικό Δήμο Λοκρών, ο οποίος θα έχει ως προτεραιότητα τη διαφάνεια, την ισονομία και την ποιοτική εξυπηρέτηση των Δημοτών.
Προσωπικά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ έναντι των Δημοτών οι οποίοι ανέδειξαν το συνδυασμό «Λοκρίδα για όλους» σε πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή και με εξέλεξαν με 63% ως νέο Δήμαρχο Λοκρών. Πρόθεση μου είναι να λειτουργήσω σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας αξιοποιώντας τις ικανότητες όλων των αιρετών που με διάθεση προσφοράς θέλουν να συμμετέχουν στη νέα δημοτική αρχή. Στην πορεία αυτή αναμένω τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο στην επιτυχία ή μη της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Αιρετοί και εργαζόμενοι θα κριθούμε στην πορεία και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν αναπτυχτεί.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ως νέα δημοτική αρχή να φέρουμε σε πέρας ένα απαιτητικό έργο, υπό δύσκολες συνθήκες, με περιορισμένα μέσα και πόρους. Η πρώτη ενέργεια μου ως νέος Δήμαρχος θα είναι να καταγραφεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Λοκρών και να ενημερωθούν οι Δημότες, εντός του 2019, για το ταμιακό υπόλοιπο του Δήμου, για τη διαθεσιμότητα πόρων στον τρέχοντα προϋπολογισμό, για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, για τις αφανείς υποχρεώσεις προς προμηθευτές, για τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Δήμου, για την ωριμότητα των συγχρηματοδοτούμενων έργων και για την κατάσταση του εξοπλισμού του Δήμου.
Οι Δημότες μας εμπιστεύτηκαν γιατί έχουν απαιτήσεις για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και βελτίωση της καθημερινότητας τους. Βασικές μας προτεραιότητες θα είναι τα ζητήματα της καθαριότητας, του φωτισμού, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, των χώρων άθλησης, πρασίνου και αναψυχής παιδιών και ενηλίκων. Ο στόχος μας είναι σε διάστημα 2 ετών από σήμερα η καθημερινότητα του Δημότη να έχει βελτιωθεί αισθητά σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Το πρώτο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους μας, αλλά δεσμευόμαστε πως θα λειτουργήσουμε με μεγάλη προσήλωση από την πλευρά μας για να ξεπεράσουμε χρόνιες υστερήσεις και αγκυλώσεις που έχουν καθηλώσει την περιοχή μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δυναμική ανασυγκρότηση και πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.
Στοχεύουμε στη ριζική αναμόρφωση της δομής και οργάνωσης του Δήμου, προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημότες μας με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πληρωμές, αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, πλήρη μηχανογράφηση, προμηθευτική και λογιστική διαφάνεια, θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και της ισονομίας των δημοτών. Μέχρι τη λήξη της θητείας μας θέτουμε ως στόχο την αναβάθμιση υποδομών του Δήμου μέσα από την κατασκευή νέων λειτουργικών γραφειακών χώρων, αμαξοστασίου και αποθήκης.
Πιστεύουμε στην ανάγκη κινητοποίησης των Δημοτών και επιζητούμε τη συμμετοχή τους, στηρίζοντας τις συλλογικές δράσεις, το πνεύμα εθελοντισμού και τη δημόσια λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.
Δίνουμε έμφαση στην προετοιμασία μελετών για την ωρίμανση έργων, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να καλύψουμε το κενό υποδομών στην περιοχή μας. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, εισπραξιμότητας των απαιτήσεων του Δήμου και εύρεσης νέων πόρων για να φέρουμε σε πέρας τους στόχους που έχουμε θέσει.
Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια του Δήμου μας μέσα από την προβολή της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή τομέα, στη βιομηχανία, στον τουρισμό και παραθερισμό. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Στηρίζουμε την κοινωνική οικονομία και αλληλεγγύη.
Επιλογή μας είναι μια Λοκρίδα ανοικτή και φιλόξενη.
Μια Λοκρίδα που δίνει ευκαιρίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και τους Δημότες του Δήμου Λοκρών, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και περιορισμούς.
Προτεραιότητά μας είναι να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους Δημότες, με έμφαση στη νέα γενιά, τους νέους γονείς και όλους όσοι θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας.
Τα επόμενα 4 χρόνια θέλουμε να είναι χρόνια δημιουργίας και αλλαγών. Ξεκινούμε με δυσκολίες, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους του Δήμου μας.
Ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας και σας καλώ να είστε συμπαραστάτες μας στην κοινή πορεία για τον τόπο μας.

Θανάσης Ζεκεντές
Δήμαρχος ΛοκρώνΠηγή  https://fonografos.net/v1/