Όλοι μαζί, όλοι ίσοι!: Ξεκίνησε η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από 18 ως 22 Μαΐου 2022

2022-05-18

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ», ξεκίνησε κα στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη Φθιώτιδα, στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας Λαμίας, ο Σταθμός ενημέρωσης για τη δράση των συλλόγων της περιφερειακής ενότητας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαΐου 2022, στο σταθμό ενημέρωσης βρέθηκαν για να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τις δράσεις τους, το Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, το Εργαστήριο Προστατευμένης Απασχόλησης ΑμεΑ Φθιώτιδας, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, ο Σύλλογος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Διαβητικών Φθιώτιδας 360ο.

 Η ενημέρωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς προσέλκυσε αρκετό κόσμο, δυστυχώς όμως η απότομη αλλαγή του καιρού διέκοψε την εκδήλωση. Ο σταθμός ενημέρωσης πάντως θα βρίσκεται στο σημείο όλες τις ημέρες που διαρκούν οι δράσεις έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία, έχει πολλαπλούς στόχους όπως:

• Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ.

• Να προσφέρει πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

• Να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.

• Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή.


Πηγή   www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/223280-oloi-mazi-oloi-isoi-ksekinisan-oi-draseis-tis-evdomadas-evaisthitopoiisis-gia-atoma-amea?fbclid=IwAR1LaOmzsSHHu3RhGBFPL3w8iD6zmwt7CahYOzq-nLS3CgZk2pHnud6p-wk