Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Όλοι μαζί, όλοι ίσοι!: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει από 18 ως 22 Μαΐου 2022, την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία

2022-04-27


Την ακόλουθη δήλωση έκανε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κος Φάνης Σπανός:

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και διοργανώνουμε από 18 ως 22 Μαΐου 2022, την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, με τίτλο:

Όλοι μαζί, όλοι ίσοι!

Συνεργαζόμαστε με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και τον πρόεδρο Ioannis Vardakastanis, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο Giorgos Kapellakis, ομοσπονδίες, τοπικκούς συλλόγους ΑμεΑ, καθώς και πολλούς αγαπημένους Παραολυμπιονίκες.

Αναπτύσσουμε δράσεις στη Λαμία, τη Χαλκίδα, την Άμφισσα, το Καρπενήσι, τη Λιβαδειά και τη Θήβα και ο στόχος μας είναι πολλαπλός.

✅ Να αναδείξουμε ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ.

✅ Να προσφέρουμε πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

✅ Να συνδράμουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.

✅ Να ενθαρρύνουμε κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία της ιατρικής πληροφόρησης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων και φυσικά σε αυτό της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς Πολιτείας. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Σας περιμένουμε!