Όλες οι οφειλές αγροτών προς ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, μέχρι το καλοκαίρι ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

2019-03-06

Στη ρύθμιση έως 120 δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν αγρότες με ασφαλιστικές οφειλές άνω των 3.600 ευρώ. Κάτω των 3.600 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή σε λιγότερες δόσεις. Η ρύθμιση αναμένεται να ανοίξει όσο το δυνατό γρηγορότερα και θα κλείσει τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Αύγουστο.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, εκτός ρύθμισης θα τεθούν, όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι στην ρύθμιση να ενταχθούν όσοι περισσότεροι γίνεται. Παράλληλα στο σχέδιο θα προβλέπεται μικρή χρονική διάρκεια ισχύος, ώστε να δοθεί το μήνυμα πως πρόκειται για «τελευταία ευκαιρία», πριν την λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον όσων οφείλουν.

Για τους αγρότες η ελάχιστη δόση θα είναι τα 30 ευρώ, ενώ δεν θα μπορεί να γίνει επανυπολογισμός των εισφορών. Ωστόσο θα υπάρξει «κούρεμα» 85% στις προσαυξήσεις.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν κλείσει την επιχείρησή τους. Για αυτούς όμως θα υπάρξει «κόφτης» στο ύψος της οφειλής τα 50.000 ευρώ.

Πηγή https://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=113552