Οικονόμου: Πέντε μέτρα στήριξης για τους πολίτες

2022-01-31

Πέντε μέτρα στήριξης για τους πολίτες ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.Όπως είπε o κ. Οικονόμου, "έχουμε μια σειρά από παρατάσεις προθεσμιών και ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους πολίτες. Η κυβέρνηση έχοντας πλήρη αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρο τον κόσμο και αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη χώρα μας, προχωρά σε νέες παρεμβάσεις για διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών. Συγκεκριμένα:

-Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας νέα παράταση κατά 15 ημέρες στη διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων. Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται για τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

-Δίνεται μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που προωθείται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων έως τις 31 Μαρτίου 2021 να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα και να προχωρήσουν με βάσει τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν έως τις 31Δεκενβρίου του 2021.

-Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

-Δίνεται δίμηνη παράταση έως τις 31 Μαρτίου2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς τη ν υποχρέωση σύνταξης ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης".

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: