Οικονόμου: <<3 Μαΐου>> Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

2022-05-03

Την ακόλουθη δήλωση ανάρτησε στα social ο Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδος κος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου   

<< Σε μία εποχή που τίποτα δεν είναι δεδομένο, σε μία εποχή που η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από πρωτόγνωρες επάλληλες κρίσεις, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, μας οδηγεί να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε για ακόμη μία φορά την αξία και το έργο που συντελούν ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι.

Η #Παγκόσμια_Ημέρα_Ελευθερίας_του_Τύπου αφορά την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας, της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε.. Η ελευθερία του Τύπου κατοχυρώνεται φυσικά και στο άρθρο 14 του Ελληνικού Συντάγματος. Η λειτουργία του Τύπου είναι κομβική για το δημοκρατικό μας Πολίτευμα και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της Δημοκρατίας. Στο Σύνταγμα περιγράφονται σοφά και με ακρίβεια οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του, ώστε να διασφαλίζεται τόσο ο Τύπος, όσο και το Πολίτευμα, αλλά και η προστασία των πολιτών από ανακριβή, υβριστικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα.

#World_Press_Freedom_Day >>