Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο

2022-03-28

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής δεν πέτυχε αυτά που πέτυχαν η Ισπανία και η Πορτογαλία για το φυσικό αέριο αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο", απάντησε και πρόσθεσε "ο αντίπαλος μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ακρίβεια και τα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία και η αγανάκτηση που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Μέριμνα μας είναι να απαντάμε με πράξεις με πολιτική που παράγει αποτελέσματα για τους πολίτες. Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα πρωταγωνιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή απάντηση απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο των ανατιμήσεων".

Και συνέχισε λέγοντας ότι "Ο Πρωθυπουργός εδώ και 20 ημέρες με πρόταση προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ζητήσει την επιβολή πλαφόν στις τιμές διεθνώς φυσικού αερίου. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει συνομιλήσει και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες του νότου.Ήταν έντονη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και πολύ ξεκάθαρη η θέση του. Στο κείμενο συμπερασμάτων πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά από την πλευρά των ηγετών και να ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση μήνες τώρα επιδοτεί μέρος των αυξήσεων, προσπαθεί δηλαδή να μειώσει, να μετριάσει την επιβολή αυξήσεων μέσα από χρήματα και της ΔΕΗ και του Ταμείου των Ρύπων έτσι ώστε να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα αυτές στα ελληνικά νοικοκυριά".