Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα να πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας

2022-01-16

Την ακόλουθη δήλωση έκανε πριν λίγο στα social μετά  από άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο ''Documento'' ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Γιάννης Οικονόμου.


'' Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας άρθρο του στο "Documento", να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. 

Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: Τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή. Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού "θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει". 

Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την "πρώτη φορά αριστερά", δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον. '' Πηγή  https://www.facebook.com/oikonomou