Οικονόμου: Η στήριξη της κυβέρνησης σε ενέργεια, ρεύμα και φυσικό αέριο θα συνεχιστεί, όσο κρατούν οι ανατιμήσεις

2022-02-27

Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τον Μάρτιο. Όπως είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ " για όσο κρατούν αυτές οι ανατιμήσεις και αυτές οι δυσθεώρητες τιμές με τις οποίες είναι αντιμέτωπα νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες, καταναλωτές ....η στήριξη της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ρεύμα και φυσικό αέριο θα συνεχιστεί . 350 εκατ. ευρώ ήταν τον Φεβρουάριο η στήριξη αυτή. Όσα απαιτηθούν θα δοθούν το Μάρτιο προκειμένου - όχι να μηδενίσουμε να είμαστε ειλικρινείς- στον κόσμο δεν μπορούμε να λέμε ψέματα να σταθούμε στο πλευρό τoυ στα πλαίσια των δυνατότητων μας".
" Επειδή είναι σαφές ότι όσο είναι η κατάσταση και επιδεινώνεται στα καύσιμα, στο ρεύμα , στο φυσικό αέριο, υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας που χρειάζονται και επιπλέον στήριξη, πέραν αυτής της οριζόντιας, όπως και ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε πει θα δούμε στοχευμένες παρεμβάσεις. Αυτό που συζητείται για τις στοχευμένες παρεμβάσεις είναι το ύψος και η περίμετρος τους".
Όταν θα είμαστε έτοιμοι που δεν θα αργήσουμε έτοιμοι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις ", συμπλήρωσε.
Διευκρίνισε ότι η περίμετρος των μέτρων δεν θα είναι μικρή και πρόσθεσε πως θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που έχουμε για όσο το δυνατόν για μεγαλύτερη περίμετρο, ωστόσο την ίδια ώρα δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες επί τούτου.

Δεν θέλω να πω αυτή την ώρα πράγματα , εάν δεν είμαστε έτοιμοι να τα ανακοινώσουμε, πρόσθεσε.
Έρχονται μεγαλύτερα επιδόματα ενέργειας τον Μάρτιο

Νωρίτερα το ρεπορτάζ του Open ανέφερε ότι η η κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο στα 45 ευρώ με 50 ευρώ. Το ποσό αυτό θα ισχύσει για κάθε λογαριασμό ρεύματος νοικοκυριού και αυτό αναμένεται να εξειδικευτεί και να εξαγγελθεί τις επόμενες ημέρες .

Επιδότηση ρεύματος: Το ίδιο ίσχυε τον περασμένο μήνα
Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση ρεύματος τον Ιανουάριο για τα νοικοκυριά ήταν στα 39 ευρώ και στα 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις.