Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Οι Γκρούεζες τις Λοκρίδας…

2019-06-30

Στη θρυλική μαυρόασπρη κινηματογραφική κωμωδία «Υπάρχει και φιλότιμο» οι αξέχαστοι τιτάνες της υποκριτικής Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, έχουν έναν εμπνευσμένο προφητικό διάλογο που έγραψαν οι Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος από το 1965! Μισόν αιώνα πριν τα σημερινά χάλια.

Ο υπουργός Γεωργικής Ανασυγκροτήσεως (Κωνσταντάρας) έχει τον αμίμητο διάλογο με τον κομματάρχη Θόδωρο Γκρούεζα (Παπαγαννόπουλο):

- Και εσύ ρε Γκρούεζα τι δουλειά κάνεις;

- Εγώ τι δουλειά κάνω κ. υπουργέ;

- Πώς ζεις, πώς τα βγάζεις πέρα;

- Από παιδάκι είμαι στο κόμμα κ. υπουργέ. Σκίζομαι κάθε μέρα για το κόμμα.

Γκρούεζες...

Άνθρωποι με ύφος βασιλικότερο του βασιλέως το οποίο ομοιάζει με το ύφος της Φρειδερίκης σε απόσπασμα ντοκιμαντέρ.  Άνθρωποι τυχοδιώκτες άνευ περιεχομένου που οι ζωές τους μοιάζουν ως εκείνη του αναρριχητικού κισσού γιατί πολύ απλά έχουν μάθει να κοιτάνε μόνο την πάρτη τους πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες εις βάρος των άλλων. Εκλογομάγειρες που έστησαν τις ζωές τους με την υπογραφή του κόμματος και την δική σας ανοχή η οποία όχι μόνο τους άνδρωσε αλλά και σας καθυπόταξε σε αυτούς κάνοντας σας ομήρους των δικών τους προσδοκιών . Ειδικοί επί της διαπλοκής αλλά και αυτόκλητοι συγγενείς του ''Μπάρμπα από την Κορώνη '' που στην ουσία χρίσθηκαν για να εξυπηρετούν, αναπαράγουν και να προπαγανδίζουν συγκεντρώνοντας κομματικούς στρατούς από πιόνια...

Δεν έχει να κάνει με τα πιστεύω όλων εκείνων γιατί πολύ απλά το μοναδικό τους πιστεύω είναι το προσωπικό τους συμφέρων αλλά η ευκολία του να μπορούν ακόμα και σήμερα να κουνάν το δάχτυλο σε κάποιους αδαείς. Η ευκολία τους να περιοδεύουν σε κομματικές συγκεντρώσεις και να φωτογραφίζονται άνευ ίχνους ηθικής παριστάνοντας τους σωτήρες και τα πρωτοκλασάτα στελέχη . Η ευκολία του να μην έχουν ηθική και να μπορούν να ανεβούν σκαλοπάτια πατώντας στις πλάτες των άλλων. Όλων εκείνων που τους πιστεύουν!

Δεν είναι κακό να πιστεύει κάποιος οτιδήποτε και αυτός είναι το νόημα της Δημοκρατία αλλά έλεος γιατί φτάσαμε στο σημείο να γεμίσει ο έρμος τούτος τόπος από κολωτούμπες. Κολωτούμπες κάθε λογής που την μια στιγμή είναι με τον ένα και την άλλη στιγμή με το άλλον προς ιδίων όφελος !!!

Γκρούεζες που μπερδεύτηκαν αλλά δεν αποδέχθηκαν την εγωπάθεια τους εξαπατώντας τους αυλικούς τους . Γκρούεζες που συνεχίζουν υπό την ανοχή σας να δηλώνουν άγνοια ενώ γνώριζαν για εσάς πριν από σας. Γκρούεζες που στον βωμό της εξυπηρέτησης του κόμματος θυσιάζουν και το ίδιο το κόμμα γιατί πολύ απλά υπεράνω όλων είναι η πάρτη τους!!!

Ποιοι είναι όλοι αυτοί ασφαλώς και το γνωρίζεται άνευ συστάσεων . Είναι όλοι εκείνοι που παριστάνουν ότι γνωρίζουν τα πάντα ενώ επί της ουσίας είναι παπαγαλάκια του συστήματος. Είναι όλοι εκείνοι που σε κάποια στιγμή της ζωή σας τους πήρατε τηλέφωνο για να τους ζητήσετε για να μεσολαβήσουν για κάτι... αλλά το ποιο πιθανό είναι να μην έκαναν τίποτα! Είναι όλοι αυτοί που το τελευταίο διάστημα πασχίζουν για μία θέση αυλοκόλακα στην αυλή κάποιου πολιτευτή για να ''φτιάξουν'' την ζωή τους ή να ευχαριστήσουν την μεγαλομανία τους . Είναι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να καθορίσουν τις ζωές σας χρησιμοποιώντας την δική σας δύναμη που είναι η ψήφος σας!

Δώστε τους λοιπών τούτη την φορά ένα μάθημα φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την ανυπαρξία τους και πάρτε εσείς την μοίρα σας στα δικά σας χέρια.  Απευθυνθείτε απευθείας στο πολιτικό γραφείο η τον πολιτικό που θέλετε να στηρίξετε από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αγνοείστε τους Γκρούεζες που κυκλοφορούν γύρω σας, σαν τις καλλίφωνες σειρήνες . Στην τελική είναι πολύ καλύτερα το να μπορείς να μιλάς με τον πολιτικό η την γραμματεία του απευθείας από το να βάζεις να κάνει τον ενδιάμεσο κάθε τυχάρπαστος γιατί έτσι όχι μόνο τον ενδυναμώνεις αλλά και τον κάνεις να ελέγχει την δική σου μοίρα . 


Για την συντακτική ομάδα

των  ἐν Λοκροῖς  και Λοκρών Κάλπες

Σ.Ι.Μ