Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στην Αταλάντη

2023-01-21

Στον περιφερειακό δρόμο της Αταλάντης συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (20/1) αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα και στη βάση της απόφασης που έλαβαν στη Νίκαια, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αταλάντης ξεκινούν δυναμικά τον αγώνα για τη διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν την επιβίωσή τους.
 
Ακολούθως, με μηχανοκίνητη πορεία και παρατεταμένα κορναρίσματα κινήθηκαν στο κέντρο της Αταλάντης, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην είσοδο της πόλης προκειμένου να στήσουν το μπλόκο τους.

«Είναι η ώρα που μετατρέπουμε τα τρακτέρ και τα μηχανήματα μας από εργαλεία δουλειάς, σε εργαλεία του αγώνα», δηλώνει ο Χρήστος Λιγδής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης. Σημείωσε παράλληλα ότι το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και συνολικότερα η ακρίβεια που τσακίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους, δεν αφήνουν περιθώρια για αναμονή και απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, να ενισχύσουν τα μπλόκα και να στείλουν δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

«Η αρχή έγινε στην Αταλάντη, τις επόμενες ημέρες εκτιμούμε ότι θα στηθούν μπλόκα και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας», τονίζει από την πλευρά του ο Χρήστος Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, προσδιορίζοντας ότι αγωνιστικές διεργασίες και στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύσκεψη της Νίκαιας, συνεχίζονται.

*Με πληροφορίες και Video από 902.gr


Πηγή    www.ilamia.gr/2023/01/20/oi-agrotes-evgalan-ta-trakter-stin-atalanti/