Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

2022-04-04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 3Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Με την εκλογή των αντιπροσώπων των Οργανώσεων Μελών της Φθιώτιδας στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία στη Φθιώτιδα.

Στο τριήμερο 1,2 και 3 Απριλίου τα μέλη όλων των οργανώσεων εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους στο 3ο Συνέδριο.

Η προσυνεδριακή διαδικασία ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου με την κατάθεση και δημοσιοποίηση των κειμένων του Συνεδρίου. Ακολούθησε η συζήτηση των θέσεων , του απολογισμού, του προγράμματος και του καταστατικού του Κόμματος σε πολλαπλές διαδικτυακές και δια ζώσης γενικές συνελεύσεις των οργανώσεων της Φθιώτιδας μέχρι τις 30 / 3 /2021.

Στο τριήμερο από 1 Απριλίου μέχρι 3 Απριλίου τα μέλη όλων των οργανώσεων της Φθιώτιδας ψήφισαν και εξέλεξαν τους αντιπροσώπους της οργάνωσής τους στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 Απριλίου μέχρι τις 17 Απριλίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος πάνω από 5.000 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα και από τις οργανώσεις του εξωτερικού.

Η συμμετοχή των μελών στις εκλογικές διαδικασίες των οργανώσεων της Φθιώτιδας ήταν πολύ μεγάλη. Πήραν μέρος από το 80% μέχρι και το 90% των μελών κάθε οργάνωσης εκλέγοντας συνολικά 55 αντιπροσώπους στο 3ο Συνέδριο.

Ένα Συνέδριο το οποίο φιλοδοξούμε να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.

΄Ένα Συνέδριο που θα καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία:

- για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων,

- για την μεγάλη ανατροπή,

- για τη μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και να της δώσουμε τον πρώτο λόγο.