Ο Σεβασμιώτατος συνάντησε το σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

2022-02-16


Την ευγνωμοσύνη τους και ένα εγκάρδιο ευχαριστώ για την προσευχητική και έμπρακτη πατρική στήριξη με την οποία περιβάλλει τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους κατέθεσαν χθες αργά το βράδυ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών κατά την συνάντησή τους, τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ κ. Παναγιώτης Πολίτης, όσο και ο Αντιπρόεδρος και όλα τα μέλη του Σωματείου.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μελεσίνας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συσκέφθηκε με το Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και για αρκετή ώρα, όπου διήρκησε η συνάντηση, ο κ. Συμεών μετά μεγάλης προσοχής ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ και την αγωνία όλων, για να μην μείνει κανένας χωρίς εργασία και καμία οικογένεια να μην βρεθεί σε ανάγκη.

Όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν τον απεριόριστο σεβασμό τους στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας, αλλά και ένα ευχαριστώ προς την τοπική μας Εκκλησία, διότι από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του, ο Σεβασμιώτατος έσκυψε με ενδιαφέρον στα προβλήματά τους και με την προσευχή του και την παρουσία του στέκεται στο πλευρό τους, χαρακτηρίζοντας αυτή του την στάση ως ιδιαίτερα ενισχυτική και αναπαυτική στις ανησυχίες τους και στα προβλήματά τους.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Οπουντίων και Μαλεσίνης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνης Πρωτ. π. Αθανάσιος Λατσούδης, σε συνέντευξή του σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας (89,4 Fm) και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Λίτσα, μετέφερε το κλίμα της χθεσινής συνάντησης του Ποιμενάρχου μας με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς επίσης υπογράμμισε και την ανησυχία όλης της νότιας Λοκρίδας για το μέλλον του εργοστασίου, το οποίο αποτελεί την εργασία και τους πόρους ζωής και διαβίωσης εκατοντάδων εργαζομένων από την περιοχή και των οικογενειών τους.

Ο π. Αθανάσιος χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Ο Σεβασμιώτατος μας κ. Συμεών ζει από κοντά το πρόβλημα και τις αγωνίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ όχι ως απλός παρατηρητής, αλλά ως συμπάσχων μέλος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και έγινε ένας από αυτούς.

Δημιουργούνται σοβαρά ανθρωπιστικά και κοινωνικά προβλήματα με το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και η τοπική Εκκλησία με πρωτεργάτη τον Σεβασμιώτατο, θα σταθεί όπως ήδη το κάνει, όχι ως παρατηρητής, αλλά ενεργά και σταθερά, προσπαθώντας και προσδοκώντας για την καλύτερη λύση.

Πολλές φορές ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την ΛΑΡΚΟ και είδε από κοντά τους εργαζομένους κατά την ώρα της εργασίας τους και σε στις συνθήκες τις οποίες εργάζονται και ζουν και κάθε φορά η επισκέψεις του είναι επισκέψεις ουσίας.

Με το όπλο της προσευχής για ακόμη μία φορά ο Ποιμενάρχης μας θα είναι και πάλι κοντά μας και κοντά σε όλους τους εργαζομένους. Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρυμνας, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελέσει Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας. Δύο Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες θα είναι αφιερωμένες στον αγώνα και στις αγωνίες των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας και η προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου μας κ. Συμεών και δι' αυτού όλης της τοπικής Εκκλησίας, είναι αγώνας για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, την οποία την έχει ανάγκη και την χρειάζεται, και γι' αυτό πρέπει όλοι μας να προσευχόμαστε, για να δοθεί αίσιο τέλος στο πρόβλημα».


Πηγή   www.imfth.gr/news_events/o-sevasmiotatos-synantise-somateio-ergazomenon-stin-larko